Droog, SkyNRG en Wefilm genomineerd voor Amsterdam Business Award 2014
03-03-2014 15:54:30 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3449 | Tags:

Uit tientallen inzendingen heeft de jury vandaag designbedrijf Droog, biobrandstofbedrijf SkyNRG en commercial productiemaatschappij Wefilm genomineerd voor de Amsterdam Business Award 2014.

 

De Award zal tijdens een groot galadiner op 8 mei in NH Grand Hotel Krasnapolsky aan de winnende ondernemer worden uitgereikt. Ook de meest beeldbepalende cultureel ondernemer en een voor de stad belangrijk internationaal bedrijf staan tijdens het vijfjarig jubileum van het ondernemersgala in de schijnwerpers.

 

De drie genomineerde bedrijven worden binnenkort bezocht door een jury die hen beoordeelt op innovatief denkvermogen, duurzaamheid, toekomstvastheid, maatschappelijke betrokkenheid en hun bijdrage aan de regio. De jury wordt voorgezeten door Bart Maussen (oprichter en eigenaar van de Dutch PR Group) en bestaat verder uit Nico Perdaan (eigenaar en partner van Jan Accountants), Philip van Poecke (sales director van De Telegraaf), Eric Traa (regiodirecteur Rabobank Markt-Centrum Amsterdam) en Arthur van der Kroef (partner bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten).

 

Tijdens het galadiner op 8 mei in NH Grand Hotel Krasnapolsky wordt bekendgemaakt wie van de drie genomineerden zich de waardige opvolger mag noemen van Olcay Gulsen van Supertrash (2010), Hans Brouwer van Massive Music (2011), Raymond Cloosterman van Rituals (2012) en Guido Heezen van Effectory (2013). De winnaar ontvangt een advertentiebudget in de Telegraaf ter waarde van 25.000 euro.

 

Amsterdam Culture Award en Amsterdam International Business Award

Naast de Business Award worden tijdens de gala-avond ook de Amsterdam Culture Award en de Amsterdam International Business Award uitgereikt aan een ondernemer die vooroploopt in de culturele sector en aan een van de 2.300 internationale bedrijven die een belangrijke rol spelen in de internationale ontwikkeling van de hoofdstedelijke economie. De cultuurprijs werd in 2012 gewonnen door Ivo van Hove van Toneelgroep Amsterdam en in 2013 door Pierre Audi, de artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival. Tata Steel uit IJmuiden was in 2013 de eerste winnaar van de internationale prijs.

 

Genomineerden Amsterdam Business Award 2014

Droog ontstond in 1993 ter promotie van een nieuwe mentaliteit in de Nederlandse vormgeving: conceptueel, speels en geïnspireerd op de alledaagse omgeving. De ontwerpen waren 'droog', dat wil zeggen, geen decoratie, geen franje, alleen wat nodig is voor het concept, maar dan wel met een knipoog uitgevoerd. Ruim twintig jaar later is Droog onder leiding van medeoprichter en curator Renny Ramakers uitgegroeid tot een internationaal designlabel, dat nog altijd sterk is geworteld in het hart van Amsterdam.

 

De tweede genomineerde is SkyNRG, de trotse wereldmarktleider in het leveren van duurzame next generation biobrandstoffen voor transportsegmenten die geen ander groen alternatief hebben: luchtvaart, marine en heavy trucking. Het Amsterdamse bedrijf heeft zogenaamde ‘bioports’ op vijf continenten, oftewel regionale supply-chains voor duurzame kerosine. Inmiddels gebruiken verschillende toonaangevende klanten SkyNRG’s duurzame brandstoffen waardoor zij de CO2 uitstoot significant te verminderen en daadwerkelijk een verschil kunnen maken. SkyNRG werd in 2010 opgericht door Dirk Kronemeijer.

 

De derde genomineerde is Wefilm, een bedrijf dat spraakmakende online films en commercials maakt, waarbij zij niet alleen de adverteerder maar ook de consument centraal stellen. De films zijn volgens de drie ondernemers Bas Welling, Roel Welling en Tobias Wilbrink pas geslaagd als mensen deze zelf delen. Sinds de oprichting in 2009 is het werk van Wefilm al door 100 miljoen mensen bekeken. Bas Welling in een eerste reactie: “Wij zijn super trots op onze nominatie! In de afgelopen jaren werden we verwend met vele prijzen voor onze producties, maar zo’n waardering voor ons ondernemerschap en onze koers kregen we nog niet eerder.”

 

www.amsterdambusinessaward.nl

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!