Drukkerij Reclameland heeft wereldwijde primeur
11-02-2014 13:07:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4957 | Tags:

Nederland heeft de primeur! De Rolls Roys onder de drukpersen wordt vandaag geplaatst bij Reclameland in Roden (Drenthe). Het gaat om de aller eerste Heidelberg Anicolor XL 75. Een drukpers die speciaal door de Duitse drukpersfabrikant Heidelberg is gebouwd om nog efficiënter en effectiever te werken. Voor Reclameland een investering van meer dan 1 miljoen euro. Tientallen installateurs zijn vandaag begonnen met het installeren van de pers. Hier zijn ze ongeveer drie weken mee bezig. De pers neemt ongeveer 70 vierkante meter in beslag.

 

 

Van 400 vel inschiet naar 5 velletjes

Waar andere persen 300-400 vel nodig hebben om op kleur te komen, daar heeft deze nieuwste pers maar 5 vellen nodig. Dat scheelt op kleine oplagen van 1000 stuks dus een enorm stuk papierverspilling. Sneller en beter voor het milieu dus.

 

Ook het opstarten per drukorder is een stuk sneller. Een gemiddelde pers doet 15 minuten over het wassen, platen vervangen etc, deze nieuwe pers kan het in 5 minuten. Een enorme stap naar voren waar drukkerij reclameland.nl een groot voordeel uit haalt.

 

Investeren in moeilijke tijden

De grafische industrie in Nederland heeft het zwaar. In 5 jaren tijd is het aantal drukkerijen gehalveerd en zijn er steeds minder personen werkzaam in deze sector. Er is sprake van structurele overcapaciteit en prijsdruk door drukkerijen die via internet hun werk aanbieden.Van standaard drukwerk dalen de oplagen.

 

Reclameland is een internetdrukker die online drukwerk verkoopt via www.reclameland.nl. De drukkerij is in 2008 begonnen en kent inmiddels 40 medewerkers, ruim 50.000 klanten en dagelijks zo'n 500 drukwerkopdrachten. Door de grote orderstroom kunnen drukwerkopdrachten gebundeld worden, zo worden er straks dagelijks 75 verschillende visitekaartjes tegelijk op 1 vel gedrukt.

 

Momenteel heeft drukkerij Reclameland al een kleinere versie van de Anicolor drukpers in gebruik.

 

www.reclameland.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie