Education First: Wie wordt het Taaltalent 2013
04-12-2013 12:48:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3779 | Tags:

De komende weken wordt het Taaltalent 2013 gekozen. De verkiezing is een initiatief van EF Education First. Deelnemers aan de verkiezing kunnen op www.hettaaltalent.nl aangeven welke Bekende Nederlander gedurende het afgelopen jaar het best zijn/haar taal of talen sprak. EF Education First nomineerde er alvast tien onder wie minister Timmermans van Buitenlandse Zaken Het publiek kan ook kandidaten toevoegen. Mede op basis van de resultaten op www.hettaaltalent.nl kiest een vakjury een winnaar. Die wordt 18 december bekend gemaakt. EF Education First is voornemens de prijs voortaan jaarlijks uit te reiken.

 

Door de sterke internationalisering op het gebied van economie, sport, cultuur en entertainment wordt het steeds aantrekkelijker om één of meer vreemde talen te kunnen spreken. Zo vergroot een sterke taalvaardigheid de kansen op de (internationale) arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de EF English Proficiency Index, een internationale ranglijst voor Engelse taalvaardigheid wereldwijd. Ook laat dit onderzoek zien dat personeel dat vloeiend Engels spreekt tussen de 30 en 50% meer verdient dan mensen die geen of matig Engels spreken. EF Education First is met 400 scholen in meer dan 50 landen wereldwijd marktleider op het gebied van internationaal taalonderwijs en wil taal- en cultuurbarrières doorbreken. De verkiezing van het Taaltalent 2013 past in dat kader en is gericht op een zo breed mogelijk publiek.

 

Volgens Petra Cubretovic van EF Education First zijn de eerste reacties op het kiezen van het Taaltalent 2013 enthousiast en positief: "We hebben al contact met scholen die er samen met hun leerlingen iets mee willen doen. Volgens ons is zo'n verkiezing een prima manier om extra te onderstrepen dat het voor Nederlanders belangrijk is om ook over de grens een woordje mee te kunnen spreken. Uit de praktijk blijkt dat dit tot nieuwe kansen en uitdagingen leidt. Een investering in taalvaardigheid verdien je altijd terug."

 

Deelname aan de verkiezing is niet aan een leeftijd gebonden. Iedereen kan nomineren en stemmen. Wie naar www.hettaaltalent.nl gaat, heeft de keuze uit een tiental genomineerden. Onder wie oud voetballer Mark van Bommel, model Doutzen Kroes, acteur Michiel Huisman, tv-presentator/producer Ivo Niehe en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.

 

Deelnemers aan de verkiezing kunnen ook zélf Bekende Nederlanders als kandidaten aan de lijst toevoegen. Nadat het publiek heeft aangegeven wie voor de prijs Taaltalent 2013 in aanmerking zou moeten komen, maakt een vakjury een definitieve keuze. In deze jury zitten vestigingsdirecteur Hennie Weeber van het Scala College in Alphen aan den Rijn, ondernemer Marret Kramer (winnares Nationaal Dictee 2011) en twee vertegenwoordigers van EF Education First. Het Taaltalent 2013 krijgt als prijs een wisseltrofee en exclusieve speld.

 

Informatie over de spelregels, algemene voorwaarden, manier van stemmen/ nomineren en andere aspecten is te vinden op www.hettaaltalent.nl. Er kan tot uiterlijk 15 december worden deelgenomen. Na sluiting van deze termijn gaat de vakjury in beraad en volgt op 18 december de bekendmaking van het Taaltalent 2013.

 

www.hettaaltalent.nl

www.ef.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                  Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/79860