Eerste boek Taalvoutjes nu in de winkel
18-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5375 | Tags:

Vanaf vandaag is het eerste boek van Taalvoutjes te koop. De immens populaire Facebookpagina (230.000+ fans) sloeg hiervoor de handen ineen met Van Dale Uitgevers en Davidsfonds Uitgeverij en verzamelde de meest hilarische voutjes. Het resultaat is een achtbaan van verschrijvingen en... een perfect kado voor de feestdagen.

 

Taalvoutjes heeft sinds haar oprichting in 2012 niet stilgezeten. Na een website, een app en een verjaardagskalender presenteert de stichting nu Taalvoutjes - het boek. De uitgave bevat niet alleen de meest hilarische foto’s van taalmissers die het afgelopen jaar op de Facebookpagina verschenen, maar ook niet eerder gepubliceerde beelden, compilaties van veelgemaakte fouten (zoals nad, gordon blue en schitsel) en krantenkoppen. Ook dook Taalvoutjes in de grappige verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse taal én verzamelde de grootste taalergernissen van fans. Als kers op de taart verwoordden twaalf bekende Nederlanders en Belgen, waaronder Susan Smit, Herman Brusselmans, Vincent Bijlo en Kristien Hemmerechts, hun kijk op taal in een, soms serieuze, soms hilarische column.

 

Bovendien zijn er voor smartphonegebruikers unieke extra's toegevoegd: via Layar word je getrakteerd op filmpjes en nóg meer taalvoutjes. Het boek biedt dus voor elk wat wils en is zeer geschikt om avonden op de bank te schateren. Maar kado geven voor Sinterklaas of Kerst is natuurlijk nog leuker!

 

Titel: Taalvoutjes - het boek
Uitgevers: Van Dale Uitgevers & Davidsfonds Uitgeverij
Uitvoering: softcover, kleur
Prijs: € 12,50
Formaat: 12 × 20 cm
Omvang: 152 pagina’s
ISBN: 978-90-5826-984-3
Verschijningsdatum: 17 oktober 2013
Verkrijgbaar via boekwinkel en www.taalvoutjes.nl

 

Over Taalvoutjes
Taalfoutjes, spelfoutjes, communicatiefoutjes. We maken ze allemaal bij tijd en wijle. Maar bedrijven en de media, die kunnen er ook wat van en soms met hilarische resultaten. De Facebookpagina Taalvoutjes plaatst ze door. De pagina is opgericht in februari 2012 door Inger Hollebeek en Vellah Bogle en telt inmiddels meer dan 230.000 fans. Het merk is inmiddels ondergebracht bij Stichting Taalvoutjes.

 

 www.taalvoutjes.nl/over-taalvoutjes 

www.facebook.com/taalvoutjes

www.twitter.com/taalvoutjes

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie