Egeria zet Derk Sauer uit RvC van NRC Media
23-06-2014 08:25:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4402 | Tags:

Derk Sauer is door zijn mede-aandeelhouders uit de Raad van Commissarissen van NRC Media gezet, zo meldde het FD dit weekend. Sauer bezit 9 procent van NRC, investeringsmaatschappij Egeria van de C&A-familie Brenninkmeijer de overige 91 procent.

 

Sauer zou in april dit jaar onder druk uit de RvC van NRC Media zijn getreden. Volgens ingewijden is de druk uitgeoefend door hoofdaandeelhouder Egeria. Ook werknemerscommissaris Annelies van der Pauw trad begin deze maand uit functie. Zij heeft naar verluidt wel uit eigen beweging haar functie opgegeven, aldus Het Financieele Dagblad.

 

Tussen Sauer en Egeria is al lange tijd onenigheid. Egeria deed haar aandeel in NRC Media begin dit jaar officieel in de verkoop, terwijl Sauer zich ten doel heeft gesteld om juist een impuls te geven aan de journalistieke kwaliteit van de NRC-titels. 

 

De vraag is nu vooral: wie koopt NRC Media? Vanuit De Persgroep bestaat belangstelling, maar ook de Postcode Loterij en de Stichting Democratie en Media zouden de uitgeverij willen kopen, net als het Vlaamse Corelio. In de loop van de zomer wordt de verkoop verwacht.

 

www.nrcmedia.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie