Endemol Nederland: Van Gogh; een huis voor Vincent te zien in Zuid-Korea
16-09-2013 12:05:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3374 | Tags:

 

De succesvolle EO-dramaserie 'Van Gogh; een huis voor Vincent' is door producent Endemol Nederland en de Nederlandse filmsales-agent Dutch Features Global Entertainment verkocht aan de Zuid-Koreaanse distributeur Sight and Sound. De oorspronkelijk vierdelige serie zal binnenkort als een speciale feature film van 100 minuten met de titel The Van Gogh Legacy worden vertoond in 30 digitale filmtheaters in Zuid-Korea.

 

Zuid- Korea is één van de snelst groeiende territoria als het gaat om de import en vertoning van Westerse  filmproducties. Ook andere landen hebben grote interesse in de dramaserie, die de EO in maart en april 2013 uitzond en wekelijks ruim één miljoen kijkers wist te boeien.

 

'Van Gogh; een huis voor Vincent’ vertelt het verhaal van misschien wel Nederlands beroemdste kunstschilder: Vincent van Gogh (vertolkt door Barry Atsma). Hoewel Van Gogh nu wereldwijde bekendheid geniet verliep zijn leven vol strijd en omzwervingen. De dramaserie volgt ook het verhaal van zijn neef en enige erfgenaam Vincent Willem (gespeeld door Jeroen Krabbé). Bijna 70 jaar na de dood van zijn beroemde oom worstelt Vincent Willem met de last van diens erfenis: de Van Gogh collectie. Een collectie die uiteindelijk een (t)huis krijgt.

 

www.endemol.nl  

www.dutchfeatures.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie