ESET: Eerste cybersecurityverzekering voor MKB-ondernemers
12-06-2014 11:46:41 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4082 | Tags:

ESET Nederland, cybersecurityspecialist, en Hiscox, zakelijk verzekeraar, sluiten een partnership op het gebied van online veiligheid. Het partnership is ontstaan vanuit de vraag van Hiscox om de antivirussoftware van ESET toe te voegen aan het Veilig Online Pakket dat de verzekeraar in samenwerking met ABN Amro heeft ontwikkeld. Dit veiligheidspakket ontzorgt MKB-ondernemers op het gebied van cybersecurity en is tevens de eerste verzekering in Europa die zich richt op schade ten gevolge van cyberaanvallen en online fraude in de zakelijke markt. Dit pakket wordt exclusief aangeboden aan ABN Amro klanten.

 

Antivirussoftware, verzekering en helpdesk in één pakket

Het 'Veilig Online Pakket' van Hiscox en ABN Amro biedt MKB-ondernemers een verzekering die schade vergoedt en nazorg biedt in het geval van incidenten op het gebied van privacy, systeeminbraak, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzetverlies ten gevolge van cyberaanvallen. Om ondernemers maximaal te kunnen beveiligen tegen deze bedreigingen, zijn de beveiligingsoplossingen van ESET toegevoegd als integraal onderdeel van het Veilig Online Pakket. Naast het leveren van de oplossing, stelt ESET tevens een helpdesk beschikbaar voor vragen en advies rondom cybersecurity. Ook in het geval van virussen, infecties en dataverlies kunnen ondernemers zich wenden tot deze helpdesk. Middels dit partnership proberen alle partijen ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen op het gebied van online veiligheid. Daarnaast kunnen MKB'ers binnen het Veilig Online Pakket juridisch advies inwinnen met betrekking tot de schade die is ontstaan door cyberaanvallen en fraude, en worden ook de kosten van de nazorg gedekt.

 

Het veiligheidspakket van Hiscox en ABN Amro kan worden afgenomen voor Euro18 per maand. De directe financiële schade wordt tot een bedrag van Euro3.500 vergoed, en de nazorg tot een bedrag van Euro25.000. Meer informatie over het Veilig Online Pakket is te vinden op: www.abnamro.nl/veiligonline

 

 

Dave Maasland, Commercieel Directeur van ESET Nederland: "De tijd dat alleen bewustzijn en gezond verstand voldoende bescherming boden op internet, ligt definitief achter ons. Daarom is het tegenwoordig noodzakelijk om de computer en online omgeving goed te beschermen, zeker als ondernemer. Om ondernemers nog beter bij te staan, zijn wij het partnership met Hiscox aangegaan. Juist de combinatie van beveiligen én verzekeren zorgt ervoor dat ondernemers zich geen zorgen hoeven te maken over de risico's en eventuele schade die hierdoor ontstaat."

 

Leonie Kemper, Business Development Manager Online bij ABN Amro: "Het MKB regelt haar financiële zaken steeds vaker online. Daarmee groeit ook het belang om computers en IT-systemen beter te beveiligen. Middels dit pakket bieden wij ondernemers de mogelijkheid om de zorg met betrekking tot online beveiliging volledig uit handen te geven. Hierdoor kunnen zij zich focussen op waar zij echt goed in zijn: ondernemen!"

 

Yasin Chalabi van Hiscox: "Steeds meer organisaties werken online met privacygevoelige informatie en doen ook online transacties. De kans om de dupe te worden van een cyberaanval is hierdoor dus flink aanwezig, met alle gevolgen van dien. Onze Data Risks verzekering dekt deze incidenten en in combinatie met de antivirussoftware van ESET zorgen wij ervoor dat ondernemers zich optimaal kunnen beschermen. Het Veilig Online Pakket is de eerste in zijn soort in Europa en daar zijn wij trots op."

 

www.eset.nl

www.abnamro.nl/veiligonline

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie