Essent: Snellaadstation voor smartphones gaat backstage op Paaspop
17-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4079 | Tags:

Medewerkers en artiesten op Paaspop kunnen dit weekend snel, veilig en zonder gedoe hun mobiele telefoon opladen. Dit wordt mogelijk doordat de organisatie van het Schijndelse popfestival twee snellaadstations van energiebedrijf Essent backstage plaatst. De crew, dj's, zangers en bands op de traditionele opener van het zomerfestivalseizoen hoeven zo niet langer dan 30 minuten zonder smartphone te zitten.

 

Het snellaadstation bestaat uit 10 kluisjes met een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt de accu in zo kort mogelijke tijd maximaal op. Overigens kunnen ook tablets opgeladen worden in het apparaat. Er zijn aansluitingen voor de meest gangbare stekkers, zoals voor iPhones, iPads en smartphones met een micro-USB-aansluiting.

 

Batterij in een halfuur opgeladen

Het snellaadstation gebruikt intelligente USB-technologie en kan daardoor veel sneller laden dan een gewone oplader. In een half uur is de telefoon of tablet weer klaar voor gebruik, wat wordt aangegeven op het station zelf.

 

Niet zonder mobiel in de festivalhectiek

Chris Seijkens, organisator bij Paaspop: 'Niets is onhandiger dan tijdens de hectiek van een festival zonder je mobiel te zitten. Het snellaadstation is dan ook een uitkomst: binnen 30 minuten zijn de mensen achter de schermen weer 'up and running'. We overwegen trouwens ook om de snelladers de komende editie ook aan onze bezoekers ter beschikking te stellen. Omdat de snellader nog maar net op de markt is, was dat nu jammergenoeg nog niet mogelijk.'

 

Nieuw in Nederland

Essent lanceerde de snellaadstations begin dit jaar en levert deze aan bedrijven en instellingen. Het is nu voor het eerst dat een popfestival gebruikmaakt van de snellaadpunten. Paaspop wordt gehouden in Schijndel van vrijdag 18 april tot en met zondag 20 april. Er komen jaarlijks zo'n 60.000 bezoekers op af.

 

www.paaspop.nl

www.essent.nl

 

 

Banner