eToro lanceert mobile app voor beginnende traders
26-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3456 | Tags:

eToro, het grootste online social investment network ter wereld, heeft de eToro OpenBook trading-app gelanceerd. Deze app maakt het mogelijk om alle acties die normaal gesproken via de website van eToro lopen via een smartphone of tablet uit te voeren. Met de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, kan er onder andere in aandelen, indices, valuta’s en grondstoffen gehandeld worden. Doordat gebruikers ook andere traders kunnen volgen en kopiëren, is de app ook handig voor beginnende beleggers.

 

Er bestaat al een aantal apps waarmee traders via hun smartphone kunnen beleggen, maar dit is de eerste app die zich specifiek ook op de minder ervaren traders richt. Net als via de website van eToro kunnen gebruikers van de app succesvolle traders volgen en kopiëren, waardoor ook beginnende of minder ervaren handelaars gemakkelijk goed doordachte investeringen kunnen aangaan. Wanneer een beginnende gebruiker een meer ervaren trader kopieert, worden alle investeringen van deze trader automatisch ook met zijn account uitgevoerd. Om het traden verantwoord in de vingers te krijgen, kunnen onervaren traders bovendien oefenen met een practice account waar nog geen investering mee gemoeid is. Gebruikers kunnen al starten met handelen via het online platform als ze $50 op hun account hebben staan. Ze kunnen daarna aan de slag vanaf $10 per investering.

 

De insteek van het eToro-platform, waarbij de deelnemers kunnen profiteren van de wisdom of the crowd, blijkt zeer succesvol te zijn. Ongeveer 83 procent van alle gekopieerde investeringen resulteerde in winst. Investeringen met een middelmatig of hoog risico leverden respectievelijk ongeveer 60 en 18 procent winst op. Onderzoek heeft uitgewezen dat het kopiëren van succesvolle traders tot 30 procent meer winst oplevert dan wanneer traders zelfstandig handelen.

 

www.etoro.nl