eToro maakt investering in bitcoin mogelijk
14-02-2014 12:42:26 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4051 | Tags:

eToro, biedt zijn ruim drie miljoen leden voortaan de mogelijkheid te investeren in bitcoin. Hiermee verwacht het platform ook investeerders te bereiken die interesse hebben in de cryptovaluta maar niet precies weten hoe ze van start moeten gaan.

 

Volgens eToro’s communicatie-manager Nadav Avidan investeert zo’n 5% van de actieve leden van eToro op dit moment in bitcoin, hetgeen overeenkomt met ongeveer 200.000 gebruikers. Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland leveren momenteel de top traders op het gebied van bitcoin. De prijzen die eToro rekent voor bitcoin liggen in lijn met de noteringen op Mt. Gox, een van de eerste beurzen die deze cryptovaluta aanboden. eToro berekent 1% van de transactiewaarde van iedere transactie door aan de investeerder.

 

eToro biedt bitcoin mede aan omdat het social trading platform zijn gebruikers kennis wil laten maken met de cryptocurrency. “Onze leden kunnen bij wijze van spreken binnen drie clicks in bitcoin investeren; ze hoeven alleen maar naar het BTC-‘aandeel’ te gaan, het bedrag aan te geven dat ze willen investeren de transactie te bevestigen. eToro biedt op dit moment waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om in bitcoin te investeren.”

 

eToro verwerkt bitcoin-orders viermaal daags; het feit dat deze orders vaker verwerkt worden dan die voor andere aandelen heeft te maken met de hogere volatiliteit van het bitcoin-aandeel.

 

Investeerders die via eToro in bitcoin beleggen, hoeven geen portemonnee aan te maken. eToro verhandelt bitcoin namelijk op basis van een contract for difference. Een CFD is een contract tussen twee partijen waarbij de verkoper het verschil betaalt tussen de waarde van een onderliggend product bij aankoop en bij verkoop. De handelaar wordt bij CFD's nooit zelf eigenaar van de onderliggende waarde.

 

eToro’s CEO en oprichter Yoni Assia heeft het grootste vertrouwen in bitcoin, en heeft dan ook ruim 2,5% van zijn eToro-portefeuille in bitcoin belegd. Assia werkt momenteel aan een open standards protocol om waarde via het internet uit te wisselen met zogeheten coloured coins. De gedachte daarachter is dat eToro-leden verschillende assets kunnen beheren naast hun bitcoins door de afzonderlijke coins als unieke units te markeren. Deze ‘gemarkeerde’ units kunnen in theorie dan een waarde vertegenwoordigen die onafhankelijk is van de geldende bitcoin-waarde, ervan uitgaande dat ze gebaseerd zijn op een contract of een overeenkomst. Investeerders kunnen de coloured coins dus gebruiken voor het beheer en de uitwisseling van andere assets dan bitcoin, waaronder valuta’s, aandelen of obligaties, terwijl ze profiteren van de voordelen die de bitcoin-block chain biedt met betrekking tot de controle van transacties.

 

Assia besluit: “Zowel eToro als Bitcoin zijn producten van de sociale revolutie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij bitcoin, dat je gerust de eerste valuta mag noemen die geboren is uit crowd sourcing, als een van de eersten algemeen beschikbaar maken. Via ons sociale netwerk kunnen onze leden heel gemakkelijk in bitcoin investeren en gaandeweg op een geheel nieuwe manier gaan beleggen; ofwel op basis van hun eigen, persoonlijke strategieën, ofwel door gebruik te maken van de wijsheid van de massa.”

 

www.etoro.nl

www.facebook.com/etorodutch

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam