Eva Jinek presenteert Brandpunt Profiel
13-08-2014 08:10:19 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3303 | Tags:Eva Jinek presenteert een nieuwe serie van negen afleveringen van Brandpunt Profiel. De presentatrice schetst telkens een verrassend portret van de hoofdpersoon. In de eerste aflevering, die op woensdag 3 september wordt uitgezonden, staat voetbalcoach Louis van Gaal centraal.

 

Brandpunt Profiel maakt portretten van prominenten uit binnen- en buitenland waarin vrienden en bekenden van de hoofdpersoon aan het woord komen. In het reportage-programma gaat Eva Jinek op zoek naar personen die in het brandpunt van de belangstelling staan en over wie vrijwel iedereen een mening heeft. Behalve Van Gaal zijn er portretten van Humberto Tan, Hillary Clinton en enkele prominente Nederlandse politici.

 

Eva Jinek over het nieuwe programma: "Ik ben een nieuwsgierig mens en in deze zoektochten kan ik daar veel van kwijt. Het is interessant om naar het verhaal achter iemand te zoeken. We kunnen dieper graven en proberen in de buurt van de kern van onze hoofdpersonen te komen. Dat spreekt me aan."

 

De eerste aflevering van Brandpunt Profiel op 3 september staat in het teken van Louis van Gaal, die dan met zijn nieuwe club Manchester United net begonnen is aan de Engelse competitie. De tweede aflevering (10 september) is een portret van Humberto Tan die weer van start gaat met zijn succesvolle talkshow op RTL4. De derde aflevering (17 september) is internationaal van karakter met een profiel van Hillary Clinton, die zojuist haar memoires heeft gepubliceerd en binnenkort bekend maakt of ze meedoet aan de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen.