Evert van Dijk algemeen hoofdredacteur NDC mediagroep
19-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3304 | Tags:

Per 18 september 2013 is Evert van Dijk (48) benoemd tot algemeen hoofdredacteur van de dagbladtitels binnen NDC mediagroep - Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad. Hij maakt daarmee deel uit van de directie van NDC mediagroep. Genoemde dagbladen vormen vanaf 1 oktober 2013 één redactionele organisatie, maar blijven als titels in de markt naast elkaar bestaan. De hoofdredactie van de nieuwe redactionele organisatie bestaat uit de algemeen hoofdredacteur en de drie titelhoofdredacteuren die verantwoordelijk zijn voor respectievelijk Dagblad van het Noorden (Pieter Sijpersma), de Leeuwarder Courant (Hans Snijder) en het Friesch Dagblad (Lútsen Kooistra).

 

De benoeming van Evert van Dijk tot algemeen hoofdredacteur geniet de volledige instemming van directie, aandeelhouders, redactieraden, redacties en ondernemingsraad.

 

Evert van Dijk is sinds 1991 aan de krantenuitgeverij verbonden, eerst als eindredacteur Regio/Stad van toen nog Nieuwsblad van het Noorden, en sinds 2004 als adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden.

 

Geert-Jan van der Snoek, algemeen directeur NDC mediagroep, is blij met de benoeming. “Evert van Dijk is goed op de hoogte van de eigen identiteit van de titels, hun historie en hun maatschappelijk belang in het Noorden. Hij is een inspirator voor de nieuwe redactionele organisatie en heeft oog voor het benutten van nieuwe kansen. Evert versterkt ons directieteam als mens én vanuit zijn redactionele expertise. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Evert samen met de titelhoofdredacteuren goede uitvoering zal geven aan de nieuwe redactionele strategie van NDC mediagroep, die gebaseerd is op versterking van de regionale journalistiek waarbij de lezer centraal staat, en op versnelling en verdieping van de digitale mogelijkheden gericht op het realiseren van voortdurende relevantie voor onze lezers.”

 

NDC mediagroep

NDC mediagroep is met de merken Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, zo’n veertig huis-aan-huisbladen en een groot platform aan digitale producten een dynamische uitgeverij in Noord-Nederland, die voortdurend inspeelt op trends en ontwikkelingen in de media. Rond de merken worden bijlagen en specials gemaakt, events georganiseerd en digitale producten en diensten ontwikkeld. Het uitgebreide portfolio van NDC mediagroep biedt de lezer elke dag weer een schat aan nieuws, informatie en entertainment. De lokale, regionale en nationale adverteerder vindt bij NDC mediagroep - met zowel kwalitatief als kwantitatief het grootste bereik in de noordelijke provincies - een palet aan (digitale) mogelijkheden om elke gewenste doelgroep snel en effectief te bereiken.

 

www.ndcmediagroep.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie