Everystep: de digitale reisgids voor én door vrienden
24-09-2013 12:52:13 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3299 | Tags:

 Er zijn talloze reisgidsen, brochures en beoordelingswebsites. Toch gebruiken reizigers liever tips en ervaringen van bekenden. Zo blijkt uit onderzoek* dat bijna de helft van de Nederlanders (42%) vrienden en familie om vakantieadvies vraagt bij het plannen of maken van een reis. Veel reiskennis blijft binnen vrienden- en familiekringen toch nog ongebruikt. Internetbedrijf everystep heeft hiervoor de oplossing: een online platform en handige smartphone app die automatisch landsgrenzen detecteert. Zo kunnen reistips van vrienden en familie gemakkelijk met elkaar gedeeld kunnen worden. De app is te downloaden via www.everystep.com, Google Play en de iTunes store.

 

Everystep speelt in op de behoefte van reizigers aan betrouwbare tips. Adviezen van bekenden zijn veel waardevoller dan ervaringen van anonieme schrijvers op internetfora. Via het platform en de app is het nu mogelijk om op een makkelijke manier reisinformatie te delen. Gebruikers kunnen op www.everystep.com hun reisschema delen, favoriete bestemmingen toevoegen, speciale tips aandragen en bijvoorbeeld bijzondere plekken aanbevelen. Zo kan alles wat een vakantie speciaal en leuk maakt, eenvoudig worden gedeeld. Naarmate meer bekenden everystep gebruiken wordt de gezamenlijke reisgids steeds groter.

 

Smartphone app
De smartphone app heeft een bijzondere eigenschap – hij wordt wakker zodra de gebruiker een grens passeert. Hierdoor kan de app  automatisch, meestal gratis, een aankomstmelding posten op sociale media (een goede vervanger van het belletje naar huis) en de beste lokale tips van bekenden ophalen. Thuisblijvers worden zo vanzelf op de hoogte gehouden van vertrek, terugkomst en hoogtepunten. Daarnaast kan de app gebruikt worden om het gehele thuisfront met één enkel SMS-je te updaten. Als extra service ontvangen gebruikers een waarschuwing als er in hun reisgebied iets gebeurt.

 

Jeroen Verdonk van everystep: “De  smartphone app ziet in welk land je bent, ook als data roaming en GPS uit staan. Dat is bijzonder. In combinatie met de website vormen ze Social Travel 2.0: het gebruiken van reiservaringen van bekenden en het “real time” delen van nieuwe reiservaringen. Niet alleen komen de beste reistips binnen zodra je je bestemming bereikt hebt, het kan ook zo maar zijn dat goede vrienden bij jou in de buurt vakantie vieren. Dit alles kom je via everystep direct te weten. Zo help je elkaar om het beste uit een bestemming te halen.”

 

Website
Een everystep account kan gemakkelijk gekoppeld worden aan een Facebook profiel. Zo kun je zelf bepalen met wie je vakantie ervaringen wilt delen. Everystep houdt bij welke vrienden waar zijn geweest, nog naar toe gaan, en met wie. Reizigers worden gematched met vrienden die een bestemming al kennen en ontvangen zo dus automatisch tips en ervaringen.

 

www.everystep.com 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie