Exterion Media creëert wild life experience in interactieve abri in Rotterdam
30-07-2014 09:33:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5297 | Tags:

 

 

Het is best schrikken, een tetterende olifant in hartje Rotterdam terwijl je rustig wacht op de tram of bus.  Reizigers die in de halte plaatsnemen worden verrast door een olifant die tot leven komt op een digitaal scherm. Door middel van wind en geluid reageert de olifant op de bewegingen van mensen in de abri. Deze interactieve abri is onderdeel van de publiekscampagne 2014 Zomer in Diergaarde Blijdorp. De campagne is maandag 21 juli gelanceerd en de wild life experience in de abri is tot en met 17 augustus 2014 te beleven.

 

Interactieve wild life abri creëert unieke beleving

In de interactieve abri op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam wordt een ware beleving gecreëerd. Op een groot digitaal scherm dat in de abri is gebouwd wordt een geanimeerde olifant getoond. Wanneer reizigers zich in de abri bevinden en er beweging wordt gedetecteerd, begint ook de olifant te bewegen en zwiept hij met zijn slurf heen en weer. Maar dat is niet alles… Reizigers worden daarna verrast door de wind die de olifant uitblaast en het geluid van olifant-getrompetter, alsof de olifant op de reizigers reageert. Deze abri is een Nederlandse primeur, waarmee wordt aangetoond dat inzet van originele toevoegingen, zoals wind en geluid, op relatief eenvoudige wijze extra impact en interactie met de doelgroep kan genereren.

 

 

Schaduwdier-wedstrijd

De zomerse beleving van Diergaarde Blijdorp wordt compleet gemaakt door twee schaduwbeelden van een olifant en een giraffe, die vanaf week 30 in de regio Zuid-Holland en de kustplaatsen in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland op abri te zien zijn. Op de Blijdorp-Facebookpagina worden bezoekers ook uitgenodigd mee te doen aan een schaduwdier-wedstrijd. Vorm met je handen een schaduwdier en maak kans op leuke prijzen. Houd voor het vervolg van de campagne de Blijdorp-site in de gaten. De campagne is een samenwerking tussen Exterion Media, Diergaarde Blijdorp en reclamebureau IN10.

 

Guy Grimmelt, Marketing & Business Development Director van Exterion Media: “De campagne is wederom een goed voorbeeld van hoe er extra aandacht kan worden gecreëerd door toevoeging van interactiviteit aan een buitenreclamecampagne. Het is natuurlijk geen dagelijkse kost dat je plaatsneemt in een abri en je oog in oog staat met een tetterende geanimeerde olifant die wind uitblaast. Dit laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achter. Wij hebben erg fijn samengewerkt met Diergaarde Blijdorp!”

 

www.exterionmedia.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie