Facebook introduceert Nearby Friends
21-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3296 | Tags:

 

Facebook is begonnen met de uitrol van een nieuwe mobiele functie: Nearby Friends. Nearby Friends laat je zien wie van je Facebookvrienden in de buurt zijn. Als de functie aan staat, ontvangen gebruikers een melding als er Facebookvrienden in de buurt zijn. Een voorbeeld: Je bent onderweg naar de bioscoop en er zijn bekenden in de buurt, dan ontvang je een melding op je telefoon – nu kun je de film samen gaan zien of elkaar na de film ontmoeten.

 

Nearby Friends is een opt-in functie, je kiest dus zelf of het aanstaat of niet. Nearby Friends heeft ook specifieke opties, zo kun je ervoor kiezen om zichtbaar te zijn voor al je vrienden of alleen voor bijvoorbeeld familie of specifieke vriendenlijsten. Ook kan Nearby Friends op ieder moment aan- of uit worden gezet.

 

Het delen van je locatie met Nearby Friends werkt twee kanten op – om elkaar te kunnen zien moeten twee vrienden allebei Nearby Friends ingeschakeld hebben. Ook moeten beide vrienden hebben aangeven dat ze voor elkaar zichtbaar willen zijn. Een vriend zal dus alleen zien dat je in de buurt bent als zowel jij én je vriend dit hebben aangegeven.

 

Als je Nearby Friends aan hebt staan, kun je er ook voor kiezen om een precieze locatie met specifieke vrienden te delen voor een specifieke periode. Als je bijvoorbeeld het komende uur in het park bent en je hebt vrienden die in de buurt wonen. Als je een specifieke locatie deelt kunnen je vrienden op een kaart precies zien waar je bent, wat het gemakkelijk maakt om elkaar te vinden.

 

Als Nearby Friends ingesteld is, kun je ook zien wanneer vrienden aan het reizen zijn – mits zij de functie aan hebben staan en dit met jou delen. Je kunt zien in welke stad of wijk ze zijn. Als je ziet dat een vriend op een plek is waar jij eerder bent geweest, is dit de perfecte gelegenheid om ze bijvoorbeeld een aanbeveling voor restaurant of café te geven. Dit is ook een geweldige manier om last-minute plans te maken met vrienden die toevallig op een plek zijn waar jij naar onderweg bent.

 

www.facebook.com/help/629537553762715

 

 

Banner