Finale Europa League Sevilla – Benfica 14 mei live bij RTL 7
13-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8151 | Tags:

 

Op 14 mei is de finale van de Europa League live te volgen bij RTL 7: Sevilla – Benfica. Voor Benfica is het de tweede finale in twee jaar, vorig jaar legden de Portugezen het af tegen Chelsea in een wedstrijd die gespeeld werd in de Amsterdam ArenA. Ditmaal wordt er gevoetbald in Turijn, in het ruim 40.000 zitplaatsen tellende stadion van (halve finalist) Juventus. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Driessen. Vanuit de studio wordt de uitzending gepresenteerd door Wilfred Genee terwijl Johan Derksen en Wim Kieft bij hem aanschuiven voor de wedstrijdanalyse.

 

Op de weg naar de finale schakelde Benfica eerder Juventus, AZ, Tottenham Hotspur en PAOK uit. Benfica werd al eind vorige maand kampioen van de Portugese competitie. Bij de club uit Lissabon speelden vroeger bekende Nederlandse voetballers zoals Pierre van Hooijdonk, Glenn Helder, Gaston Taument en laatst nog Ola John (door Benfica nu verhuurd aan HSV).

 

Na de groepsfase bereikte Sevilla de eindstrijd ten koste van Valencia, Porto, Betis en Maribor. Sevilla is de huidige nummer 5 van de Spaanse Primera Division. Voor deze club kwamen eerder de Nederlanders Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro en Tarik Oulida uit.

 

RTL 7: 14 mei 20:30 – 23:00 uur

 

www.rtl.nl

 

 

Banner