FOX in oktober: Jean Reno in misdaadserie Jo
04-10-2013 10:12:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3971 | Tags:

 

Hollywood-ster Jean Reno heeft voor het eerst een hoofdrol in een tv-serie bemachtigd. De serie Jo speelt zich af in Frankrijk en vertelt het verhaal van de gelijknamige Joachim - Jo -  Saint-Clair, gespeeld door Jean Reno (Ronin, Mission: Impossible, The Da Vinci Code). Saint-Clair is een veteraan in het eliteteam van de Criminal Brigade, dat de meest uitdagende moordzaken van Parijs op zich neemt. Elke moord is gekoppeld aan een bekende Franse locatie, zoals de Notre-Dame, de Catacomben en de Eiffeltoren. De Engelstalige misdaadserie Jo is vanaf 16 oktober exclusief op FOX te zien.De partner van Jo is de nieuwkomer Marc Bayard (Tom Austen), een aantrekkelijke agent die net zijn studie heeft afgerond en volgens het boekje werkt. De werkwijze van Bayard staat in schril contrast met de tactieken van Jo, die gewend is om alleen te werken. Commissaris Dormont (Orla Brady) heeft een lang en onstuimig verleden met Jo en geeft leiding aan het team, dat daarnaast bestaat uit de goedgebekte lijkschouwer Angelique Alassane (Wunmi Mosaku) en de excentrieke forensisch expert Nicolas Normand (Celyn Jones).Hoewel iedere aflevering zich richt op één moordonderzoek, lopen de verhaallijnen over het privéleven van Jo in verschillende afleveringen door. De Amerikaanse actrice Jill Hennesy (Law & Order, Crossing Jordan, Luck) speelt Jo’s vriendin Karyn, een onorthodoxe non die zich in de onderwereld van Parijs begeeft. Ook zijn dochter Adele (Heida Reed), een jonge zuster bij de spoedafdeling van het ziekenhuis, zorgt voor de nodige trammelant in het leven van de detective.De spannende verhaallijnen spelen zich af tegen de achtergrond van de meest iconische locaties van Parijs. ‘Jo’ werd bedacht door René Balcer (Law & Order, Law & Order: Criminal Intent), die eerder al een Emmy Award won en maar liefst zeven nominaties op zijn naam heeft staan. Hij treedt ook op als uitvoerend producent en showrunner. De serie wordt op locatie opgenomen in Parijs.

 

Vanaf 16 oktober elke woensdag een dubbele aflevering om 20.30 uur op FOX

 

Over FOX

FOX is een nieuwe digitale zender en biedt een extra keuze voor de kijker door het aanbieden van hoogwaardige sportprogramma’s, films en series. FOX is een zender met een eigen karakter: kwalitatief en onconventioneel. Het aanbod bestaat onder andere uit live-sportprogrammering met bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst, films en internationale hitseries. Momenteel zijn series als The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Ripper Street, The Bridge en The Simpsons exclusief op de zender te zien.

 

The Walking Dead S4

Vanaf maandag 14 oktober elke maandagnacht om 0.10 uur

Naast de oudere seizoenen, die op maandag om 22.00 worden uitgezonden, begint op 14 oktober het langverwachte vierde seizoen van ‘The Walking Dead’. Het seizoen zal daarmee binnen 24 uur na de première in Amerika ook in Nederland te zien zijn. In het nieuwe seizoen beginnen Rick en zijn vrienden een eigen leven in de veilige haven van de gevangenis. Al snel blijkt echter dat de walkers en de andere gevaren buiten de deuren niets zijn in vergelijking met wat hen binnen de gevangenis wacht. De groep zal flink getest worden. 

 

 

Low Winter Sun

Vanaf 29 oktober elke dinsdag een dubbele aflevering om 20.30 uur

‘Low Winter Sun’ is een hedendaags verhaal over moord, bedrog, wraak en corruptie in een wereld waarin de grens tussen politie en criminelen is vervaagd. Seizoen 1 begint met de moord op een agent door een collega-detective in Detroit.  Hoewel het de perfecte misdaad lijkt te zijn, blijkt de moord in werkelijkheid grote gevolgen te hebben waardoor het leven van de detective voor altijd verandert en hij in de onderwereld van Detroit terechtkomt.

 

 

Jo

Vanaf 16 oktober elke woensdag een dubbele aflevering om 20.30 uur

‘Jo’ is een misdaadserie over Joachim “Jo” Saint-Clair (Jean Reno), een veteraan in het elitaire onderzoeksteam van Parijs. Samen met zijn collega’s neemt hij de meest uitdagende moordzaken op zich. Iedere aflevering richt zich op één moordonderzoek, terwijl de reis die Jo doormaakt in zijn privéleven door het gehele seizoen loopt.  
 

 

 

 

Seizoensfinales Ripper Street en Da Vinci’s Demons

Woensdag 9 en donderdag 10 oktober om 20.30 uur

Op woensdag 9 oktober wordt alweer de laatste aflevering van het debuutseizoen van ‘Ripper Street’ uitgezonden. Een dag later komt ook het eerste seizoen van ‘Da Vinci’s Demons’ tot een einde. Fans van deze spannende series zullen deze slotafleveringen niet willen missen. Met plotwendingen en cliffhangers worden enkele verhaallijnen afgesloten, terwijl tegelijk een brug geslagen wordt naar de vervolgseizoenen. ‘Ripper Street’ gaat over inspecteur Edmund Reid, die in het Londen van het Victoriaanse tijdperk de Jack The Ripper-moorden onderzoekt. ‘Da Vinci’s Demons’ toont hoe een jonge Leonardo Da Vinci in het Florence uit de Renaissance de strijd aangaat met vijanden die de geschiedenis gebruiken om de waarheid te onderdrukken.
 

 

Filmklassiekers in oktober

Elke zondag om 20.25 uur

Iedere zondagavond worden er films van grote regisseurs en met bekende sterren op FOX uitgezonden. De stripverfilming ‘Sin City’ (Robert Rodriguez & Frank Miller, 2005) gaat over drie mensen die in gewelddadige corruptie verzeild raken. ‘Full Metal Jacket’ (Stanley Kubrick, 1987) toont de ontmenselijkende gevolgen van de oorlog in Vietnam, eerst vanuit een trainingskamp in Amerika en later in de straten van Vietnam. In ‘Goodfellas’ (Martin Scorsese, 1990), werken een aantal vrienden zich omhoog in de maffia. Het is een van de meest succesvolle films die Martin Scorsese met Robert de Niro maakte.

 

www.foxinternationalchannels.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie