Fox-IT versterkt cyberinfrastructuur Defensie
04-03-2014 15:08:37 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2963 | Tags:

Na een uitgebreid selectieproces kiest het ministerie van Defensie voor Fox-IT voor de realisatie van een Electronic Key Management System (EKMS). Doel van dit project is het effectiever en efficiënter maken van de communicatiebeveiliging van Defensie, door het beheer van versleutelingsapparatuur en bijbehorende digitale sleutels te automatiseren. Het EKMS gaat een centrale rol in de administratie en de logistiek van digitale sleutels spelen. Dankzij het EKMS kunnen niet alleen de computers maar ook de voertuigen en manschappen van Defensie veiliger communiceren. Door te voldoen aan NAVO standaarden sluit het EKMS goed aan op internationale systemen.

 

Nationale veiligheid is belangrijk

De ambitie die spreekt uit de aanbesteding van het Ministerie van Defensie om een vernieuwd sleutelbeheersysteem te laten ontwikkelen dateert van 2009. "Recente onthullingen naar aanleiding van de door Edward Snowden gelekte documenten bevestigen het belang van vertrouwen in cryptografie", zegt Jeremy Butcher, Unit Manager Crypto van Fox-IT. "Buitenlandse mogendheden blijken het inbouwen van achterdeuren niet te schuwen, zelfs niet als het gaat om producten die aan bondgenoten worden geleverd. Om het vertrouwen in cryptografie te waarborgen zijn hoogwaardige nationale producten dan ook van groot belang. Ik ben trots dat we deze opdracht mogen uitvoeren en zo bijdragen aan een veiligere samenleving".

 

Nieuwe standaard voor beheer digitale sleutels

Het EKMS wordt de nieuwe standaard voor het beheer van digitale sleutels. De aanmaak, registratie en uitgifte wordt hiermee gecentraliseerd. Het sleutelmateriaal wordt gebruikt in bijvoorbeeld VPN-systemen, militaire radio's of communicatieapparatuur in voertuigen. Goed beheer van de cryptografische sleutels is essentieel voor het beschikken over een veilige verbinding.

 

Om de sleutels van het EKMS naar het eindsysteem te distribueren worden meer dan 400 Electronic Fill Devices (EFD) geleverd. Het EKMS zal voldoen aan NAVO standaarden en is daardoor tevens geschikt voor inzet tijdens internationale missies. Het hart van EKMS wordt gevormd door de RedFox crypto module, die Fox-IT samen met het Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft ontwikkeld.

 

Over Defensie / JIVC

Het Ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. De minister leidt het Ministerie van Defensie.

 

Het Joint IV Commando (JIVC) is dé leverancier van IV-gerelateerde producten en diensten voor het ministerie van Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als voor ondersteunende processen. Het JIVC levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht. Het JIVC is tevens het kenniscentrum voor vorming van IV-beleid en -bedrijfsvoering en geeft in die hoedanigheid adviezen aan beleidsmakers, opdrachtgevers en klanten.

 

Over Fox-IT

Fox-IT voorkomt, onderzoekt en beperkt de meest serieuze dreigingen door cyberaanvallen, datalekken of fraude met innovatieve oplossingen voor overheid, defensie, politie, vitale infrastructuur, banken en grote bedrijven wereldwijd. In zijn aanpak combineert het bedrijf slimme ideeën met technologie om hiermee innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een veilige maatschappij. Fox-IT ontwikkelt producten en maatwerkoplossingen om de beveiliging van gevoelige overheidssystemen te garanderen, industriële netwerken te beschermen, online bankiersystemen te verdedigen en strikt vertrouwelijke data te beveiligen. 

 

www.fox-it.com/nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!