Frankrijk.nl: eerste travel webazine gelanceerd
04-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5737 | Tags:

De digitale wereld is een nieuw format rijker. frankrijk.nl is vandaag live gegaan en presenteert zich als webazine met eigentijdse reisinspiratie. “frankrijk.nl is een online magazine nieuwe stijl. We hebben dat wegdroom-gevoel bij het bladeren door je favoriete magazine opnieuw gedefinieerd en gecombineerd met de praktische voordelen van digitale media”, aldus Josee Schouten, oprichter van Travelwebazines en uitgever van www.frankrijk.nl.

 

Altijd en overal te bekijken en te delen

Het webazine haakt in op een trend die zich steeds duidelijker profileert; de digitale media transformeert van informatiedrager naar inspiratiebron. frankrijk.nl is dan ook een antwoord op hoe de hedendaagse consument bediend wil worden, op elk moment van de dag en op elk willekeurig apparaat. Het webazine is volledig aangepast op leesbaarheid via smartphones en tablets. Favoriete artikels bewaar je in een persoonlijke Frankrijk map en content kun je delen via social media (twitter, facebook en pinterest).

 

Inspireren, delen en verbinden

frankrijk.nl richt zich op reisliefhebbers die lifestyle, sfeer en authenticiteit als belangrijkste criteria zien in hun keuzepad. Dit doet zij met originele insider reistips en leuke adresjes, aangedragen door de eigen redactie, bloggers, reisreporters en Nederlanders in Frankrijk. Dat betekent met name ‘onder ons’-adresjes en mogelijkheden voor interactieve input en commentaar door bezoekers. Er zijn vijf rubrieken; Ontdekken, Zien&Doen, Slapen, Eten&Drinken en Ontmoeten.

 

Drie vrouwen met een passie voor Frankrijk

frankrijk.nl wordt geleid door Josee Schouten, tot voor kort mede-eigenaresse van reisspecialist Het Frankrijk Huis. De redactionele formule wordt gecoördineerd door Nicky Bouwmeester, ex-hoofdredacteur En France magazine. Het team wordt gecompleteerd met Carole Goelitz, voormalig adjunct-directrice van Atout France, het Frans Bureau voor toerisme. Zij is verantwoordelijk voor de marketing.

 

frankrijk.nl wil binnen een jaar hét platform zijn voor de leukste reisideeën en adresjes in Frankrijk. Travelwebazines heeft de intentie dit format verder uit te rollen over andere bestemmingen, thema’s en digitale toepassingen. 

 

www.frankrijk.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie