Free Record Shop start door met 120 winkels
08-08-2013 20:22:32 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3703 | Tags:

Free Record Shop, de retailketen gespecialiseerd in muziek, entertainment en games, heeft zojuist bekend gemaakt dat het met 120 winkels en 475 medewerkers aan haar nieuwe toekomst begint. Met deze doorstart heeft de retailketen de deuren geopend van 47 winkels in Nederland, 70 winkels in België en 3 winkels in Luxemburg.Inmiddels kunnen internetbestellingen weer in de winkels worden afgehaald en kunnen in de winkel geplaatste bestellingen als vanouds weer worden thuisbezorgd.

 

Het personeel van bovengenoemde filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie. Het hoofdkantoor annex distributiecentrum blijft in afgeslankte vorm nog enige tijd in Capelle aan den IJssel gevestigd. Onder leiding van de onlangs benoemde CEO Roland van Geest  zal Free Record Shop het vertrouwen van de consument in de winkelformule terugwinnen, onder meer door een in 2014 door te voeren herpositionering van Free Record Shop. Momenteel wordt gewerkt aan een gefaseerde ombouw van de winkels. Naar verwachting zal Van Geest de eerste nieuwe winkels vóór 1 oktober a.s. aan de buitenwereld kunnen presenteren.

 

Alle muziek- en filmleveranciers hebben positief op de doorstart van Free Record Shop gereageerd en leveren weer. Naar verwachting zal ook de game industrie de leveringen binnenkort weer hervatten en draaien alle filialen eind september weer als vanouds met een volwaardig assortiment muziek, films en games. Free Record Shop zal hieraan een assortiment hoofdtelefoons en een beperkt assortiment boeken en giftcards toevoegen.  Momenteel wordt hard gewerkt aan de  bijstelling van het gehele assortiment en aan een gefaseerde ombouw van de winkels zelf  om zo goed mogelijk voorbereid het hoogseizoen te openen.  In dit seizoen zullen naar verwachting ook de online verkopen sterk stijgen. Sinds kort kunnen internetbestellingen geplaatst via www.freerecordshop.nl en www.freerecordshop.be weer in de winkels worden afgehaald en kunnen in de winkel geplaatste bestellingen worden thuisbezorgd.

 

De activiteiten van Free Record Shop zijn overgenomen door FRESH Entertainment Holding B.V., een nieuwe opgericht vennootschap, waarvan ProCures 75% van de aandelen in bezit heeft en 25% in handen is van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven. Hij zal echter slechts als adviseur op de achtergrond bij de onderneming betrokken zijn en geen bestuurlijke functie vervullen. De vennootschap wordt bestuurd door Paul Dumas en Maurits Regenboog van ProCures. CEO Roland van Geest is verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf en wordt hierin ondersteund door CFO Paul Noordeman.

 

www.freerecordshop.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie