Freenom: Topleveldomein .CN nu vanuit Amsterdam beschikbaar
22-01-2014 12:42:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4051 | Tags:

Freenom, de gratis domeinnaamprovider, heeft vandaag aangekondigd dat het een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met CNNIC, het China Internet Network Information Center, een Chinese overheidsinstelling. De overeenkomst behelst de uitwisseling van domeinnaamdiensten tussen Beijing en Amsterdam. Dankzij deze uitwisseling kunnen websites met de Chinese domeinextensie .CN sneller gevonden worden door Europese internetgebruikers. Daartegenover staat dat websites met de domeinextensies .TK, .CF, .ML en .GA, topleveldomeinen die door Freenom geëxploiteerd worden, sneller gevonden worden door Chinese internetgebruikers.

 

Zowel CNNIC en Freenom maken gebruik van de innovatieve Anycast DNS-technologie waardoor meerdere serverlocaties hetzelfde IP-adres kunnen voeren. Dankzij deze technologie kunnen internetgebruikers een domeinnaam veel sneller bereiken, omdat de omzetting van naam naar nummer dichter bij de fysieke locatie van de gebruiker plaatsvindt. Door het toevoegen van domeinservers in Amsterdam is CNNIC in staat om zijn internetgebruikers in Europa een stuk sneller te bedienen.

 

Freenom exploiteert de domeinextensies .TK, .CF, .ML en .GA en zal dit jaar nog meer domeinextensies toevoegen aan haar portfolio. Met de groeiende vraag naar gratis domeinen, vooral uit China, is Freenom blij dat de Chinese internetgemeenschap veel sneller bediend kan worden met de lokale Chinese Anycast-infrastructuur. Freenom is van plan om haar Anycast-cloud uit te breiden naar meer dan 15 locaties wereldwijd. Dit geeft Freenom de mogelijkheid om als één van de snelste in de wereld domeinen te vertalen naar IP-adressen, wat de beleving bij raadplegen van websites zeer ten goede komt.

 

"In December heeft CNNIC met een delegatie ons kantoor in Amsterdam bezocht om de domeinserviceapparatuur te configureren voor .CN," vertelt Maurice van der Meer, Chief Technology Officer bij Freenom. "De relatie met de Chinezen is uitstekend. Twee van onze technische medewerkers zijn deze week op bezoek in Beijing, in het high-tech district Zhongguancun, om onze domeinapparatuur te configureren. Vorige week heeft CNNIC de Amsterdamse servers in productie genomen en Europese .CN-gebruikers kunnen nu al het verschil in snelheid merken."

 

"Met meer dan 20 miljoen actieve domeinnamen beheert Freenom het grootste domeinnaamportfolio na .COM," verklaart Joost Zuurbier, CEO en oprichter van Freenom. "Maar we zullen hier niet stoppen. Domeinnamen, gratis of betaald, moeten snel kunnen worden opgezocht. Binnenkort zullen we nieuwe landen en nieuwe generieke topleveldomeinen toevoegen aan ons platform, waardoor het aantal domeinen dat we onder beheer hebben zal groeien. Deze groei vereist de constante expansie van wereldwijde servers om onze internetgebruikers te blijven bedienen met de snelst mogelijke domeindiensten."

 

Gebruikers van gratis domeinnamen zijn overal te vinden, met name in regio's waar het aantal internetgebruikers snel toeneemt. Freenom erkent dat Chinese gebruikers de meest honger naar gratis domeinen hebben, maar ook landen als Rusland, Brazilië en Indonesië behoren tot de grootste gebruikersgroepen.

 

"Vorige maand kondigden we de investering van KIMA Ventures aan. Dankzij deze investering kunnen we onze strategie veel sneller uitvoeren," vervolgt Zuurbier. "Momenteel onderhandelen we met vele landen en managers van nieuwe generieke topleveldomeinen in de wereld om te worden toegevoegd aan ons platform - dat beschikbaar is voor zowel gratis als betaalde domeinnamen."

 

Over Freenom:

Freenom is een bedrijf dat registraties verzorgt voor topleveldomeinen. Met een veilige en stabiele DNS AnyCast-cloud, snel registratiesysteem en uniek bedrijfsmodel, opgezet rond gratis domeinnamen, biedt Freenom een volledige oplossing voor alle topleveldomeinen. Freenom exploiteert meer dan 20 miljoen actieve domeinnamen en is de grootste registratieprovider na .COM. Freenom heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, en heeft bijkantoren in Weiswampach (Luxemburg), Palo Alto (VS) en Dakar (Senegal).

 

Over CNNIC:

CNNIC is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de registratie van Chinese domeinnamen. CNNIC is het administratieve internetbureau van het Chinese ministerie van Industrie en Informatie.  

 

www.freenom.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie