G4S opent Innovation Centre
04-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3131 | Tags:

 

Nederlandse bedrijven kunnen vanaf vandaag zelf ervaren hoe zij hun contante en elektronische geldstromen zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen inrichten. Want vandaag worden de deuren geopend van het nieuwe G4S Innovation Centre in Utrecht; een eigentijdse paskamer voor cashmanagementoplossingen. G4S helpt ondernemers op deze manier om de juiste keuze te maken in de dynamische wereld van geld en geldverwerking.

 

Een bezoek aan het G4S Innovation Centre biedt informatie, inzicht en advies over de uitgangspunten en mogelijkheden van cashmanagementoplossingen. Dat gebeurt door het verbinden van persoonlijke interactie met moderne technologie. Het Innovation Centre is een eigentijdse experience én een wereldwijde primeur.

 

Geldproces

Ondanks de toename van elektronische betaalmogelijkheden wordt nog altijd zestig procent van alle betalingen in Nederland contant verricht. Uit onderzoek blijkt ook dat cash de komende jaren nog een belangrijke rol zal vervullen. Het beheren van contante geldstromen is voor ondernemers een complex proces. Transport, efficiency, het voorkomen van fraude en uiteraard veiligheid zijn hierbij van groot belang. Om het proces eenvoudiger te maken biedt G4S Cash Solutions oplossingen voor alle vormen van geldverwerking. In het Innovation Centre maakt G4S het volledige proces rond cashmanagement inzichtelijk. Daarnaast kunnen ondernemers er hun eigen geldproces in kaart brengen en samen met G4S analyseren welke oplossing het beste bij hen past. Want als het draait om geld verwerken, is een perfect fit zeker geen overbodige luxe.

 

Maatwerk

Tijdens een interactieve ontmoeting in het Innovation Centre maakt G4S samen met ondernemers de wensen, behoeften én mogelijkheden van geldverwerking inzichtelijk. Bezoekers gaan naar huis met een uitgewerkt plan voor een zorgeloze, veilige en efficiënte cashmanagementoplossing voor hun onderneming.

 

Paul van der Knaap, Managing Director van G4S Cash Solutions, is trots dat G4S de eerste is die op deze manier inzicht geeft in cashmanagement: "Bedrijven hebben de behoefte om hun geldstromen veiliger en efficiënter in te richten. Ze overzien vaak niet het volledige traject en hebben moeite hierin te prioriteren. Het managen van cash vraagt steeds vaker om maatwerk. Dat heeft ons op het idee gebracht om het Innovation Centre als een experience neer te zetten, zodat ondernemers de keuzes in geldverwerking en -logistiek, vanaf het moment van betalen tot bijschrijving op de rekening, zelf kunnen ervaren. Ondernemingen ontdekken in workshop-vorm welke oplossing het beste bij ze past. De bijbehorende technologie kan bovendien ter plekke worden uitgeprobeerd."

 

Integratie beveiligingsoplossingen

G4S heeft samen met experiencebureau DST uit Baarn ruim twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het Innovation Centre. De resultaten van de verschillende cashmanagementoplossingen die G4S biedt, worden hier virtueel tastbaar. Het bedrijf zet daarvoor onder meer films, interactieve werkvormen en een touchtable in. Naast de cashmanagementoplossingen worden op termijn ook de beveiligingsmogelijkheden geïntegreerd in het Innovation Centre.

 

Gert Askes, Algemeen Directeur G4S Nederland: "Cashmanagement is vandaag de dag veel meer dan geld naar de bank brengen. Idealiter nemen bedrijven bij de inrichting van hun geldstromen ook direct de beveiliging van hun onderneming mee. Cashmanagement en beveiligingsoplossingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Innovation Centre willen wij die integrale aanpak in de toekomst ook zichtbaar maken."


Facts & figures cash

- Munten bestaan al 2800 jaar
- Vanaf 1661 kwamen de eerste officiële bankbiljetten in omloop
- Van alle consumentenbetalingen is ongeveer 60% contant (onder de 20 euro zelfs meer dan 70%)
- Wereldwijd is dit gemiddeld 90%
- In 1950 werd de eerste credit card uitgegeven
- Sinds 1990 kunnen we pinnen
- Sinds 1999 bestaat internetbankieren
- In 2008 werd het mobiel betalen geïntroduceerd
- En er zijn er zo'n 6.492.306.000 1-euromunten in circulatie
- Als je alle 5-eurobankbiljetten in lengterichting aan elkaar legt, kun je 4,6 keer de aarde rond
- In 2012 was er in Europa voor 45,3 miljard euro aan chartaal geld in omloop
- naar schatting van de DNB zijn er in Nederland tussen de 300 - 400 miljoen eurobiljetten in omloop
www.g4s.nl      

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie