Gispen pop-up store begin van centrale hub - design, inspiratie, duurzaamheid
02-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3737 | Tags:

 

Het Nederlandse meubelmerk Gispen heeft haar eerste pop-up store geopend in Amsterdam. De tijdelijke winkel is tot het einde van dit jaar de plek waar designminnend Nederland, en Amsterdam in het bijzonder, kennis kan maken met het merk. De tijdelijke winkel is het decor voor hoogwaardig Nederlands design, en tevens inspiratie. De komende maanden worden er verschillende activiteiten opgezet zoals productlanceringen, clinics en ontmoetingen met designers. Een dynamische omgeving die ook na de opening door ontwikkelt.

 

Gispen-beleving

De pop-up store in de Oude Spiegelstraat is een plek waar iedereen gemakkelijk binnen kan wandelen om in contact te komen met Gispen. Een store met wisselende collecties van de eigen designs, aangevuld met producten van complementaire designmerken. Maar de tijdelijke store biedt meer. In bijna honderd jaar tijd heeft Gispen een enorme kennis en kunde verzameld in de design- en meubelindustrie. Intern, maar ook in het externe netwerk. In Culemborg heeft het merk haar hoofdkantoor met een grote fabriek wat zorgt voor de nodige bedrijvigheid en een krachtig netwerk. Het idee is om het netwerk verder uit te breiden en een creatieve hub in Amsterdam te creëren met de pop-up store als startpunt.

 

Creatief centrum

De opening van de pop-up store is de eerste stap in de richting voor deze hub. Algemeen directeur van Gispen, Peter Veer: “Amsterdam is in Nederland de hotspot van creatievelingen, designers en ondernemers. Voor ons dan ook dé plek om hier aanwezig te zijn. Een netwerk opzetten en activeren kan immers niet van buitenaf, je moet er middenin zitten.”

 

In de tijdelijke store brengt Gispen een programma van inhoudelijke clinics over bijvoorbeeld het technische design en hoe dit bijdraagt aan de circulaire economie, kunnen mensen voor het eerst kennis maken met de nieuwe producten van het merk en worden netwerkmeetings georganiseerd. De Gispen pop-up store is tot eind december  van dinsdag tot en met zondag te bezoeken op de Oude Spiegelstraat 6 in Amsterdam. 

 

 

www.gispen.nl

www.facebook.com/gispen

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie