Golf ook komende jaren op Sport1
10-04-2014 12:15:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3599 | Tags:

Sport1 heeft opnieuw de rechten verworven van de European PGA Tour. Sport1 zal tot en met 2016 wekelijks uitgebreid live verslag doen van topgolf op het allerhoogste niveau. De komende jaren is ook de Amerikaanse PGA Tour rechtstreeks via Sport1 te volgen.

 

Sport1 verlengde ook de contracten met de Ryder Cup, US Open, The Open, het PGA Championship en de World Golf Championship tot en met 2016. Daarnaast zullen ook de hoogtepunten uit de Challenge Tour, de Asian Tour en de Senior Tour op Sport1 te zien blijven.

 

Sport1 zal ook veel aandacht besteden aan damesgolf. Zo wordt wekelijks de LPGA Tour live of in samenvatting uitgezonden en zendt Sport1 de highlights van het US Women Open, de Evian Masters en het Ricoh Women’s British Open uit.

 

Ook blijft Sport1 het dagelijkse programma Golfing World uitzenden. 

 

Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1: ‘Vanaf de start van Sport1 neemt golf een belangrijke plek in onze programmering in. Een paar jaar geleden hebben we er zelfs een kanaal 24 uur per dag 7 dagen in de week voor ingericht. We weten dat we veel abonnees hebben die speciaal voor golf een abonnement op Sport1 hebben genomen. Het is dan ook logisch dat ik erg blij ben dat we de komende jaren wekelijks topgolf op Sport1 kunnen blijven uitzenden’.

 

The Masters live

Sport1 zendt vanaf vanavond 21:00 uur de The Masters live uit. Vier dagen lang zijn de verrichtingen van Joost Luiten op de voet te volgen. Luiten is pas de vierde Nederlander die The Masters gaat spelen. Het commentaar wordt verzorgd door Inder van Weerelt, Rolf Muntz en John Woof. Daan Slooter, Jan Kees van der Velden en Gerard Louter zullen de verslaggeving ter plekke verzorgen. 

 

Over Sport1

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Sport1 biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat de belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan Formule 1, MotoGP, NBA basketball, rugby en atletiek  Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, KabelNoord, Tele2, KPN i-TV of via CanalDigitaal. Ook worden de belangrijkste wedstrijden pay-per-view aangeboden via UPC Live TV, Ziggo en KPN en zijn de hoogtepunten voor Sport1 abonnees terug te vinden op video on demand bij UPC en Ziggo. Uiteraard zijn de wedstrijden en samenvattingen ook te bekijken via het eigen internetplatform Sport1 Go.

 

www.sport1.nl  

www.chellomedia.com  

 

 

 Banner