Google lanceert Chromecast in Nederland
19-03-2014 06:39:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2866 | Tags:

 

Google maakt bekend dat Chromecast, een nieuw apparaat waarmee gebruikers op eenvoudige wijze kunnen genieten van online video en muziek op elke HDTV, nu officieel beschikbaar is in Nederland.

 

Chromecast is op elke televisie met een HDMI-poort aan te sluiten en is te bedienen met de smartphone, tablet of laptop van de gebruiker. Chromecast kost slechts 35 euro en is verkrijgbaar via de Google Play Store.

 

Beschikbare content

Gebruikers van Chromecast hebben toegang tot een keur aan boeiende content op YouTube, Google Play Movies en Google Play Music, evenals populaire lokale app zoals Netflix. Dit aanbod wordt voortdurend uitgebreid met content van andere partners.

 

Multitasken

In tegenstelling tot andere streaming-oplossingen biedt Chromecast gebruikers de vrijheid om te multitasken. Zo kunnen zij een e-mailbericht verzenden of hun sociale netwerken raadplegen terwijl ze volgen wat er op het televisiescherm gebeurt. Het apparaat werkt in combinatie met een groot aantal platforms, waaronder tablets en smartphones met Android, iPads, iPhones, Chrome voor Mac OS en Windows en tal van Chromebooks.

 

Chromecast instellen

Chromecast kan in een paar minuten worden ingesteld, en blinkt uit door zijn gemak. Na installatie kunnen gebruikers op hun smartphone, tablet of laptop naar content zoeken en deze naar hun televisie verzenden. Ze kunnen hun mobiele apparaat gebruiken voor het afspelen of pauzeren van video’s of muzieknummers en het regelen van het volume van de muziek die ze streamen.

 

"Chromecast biedt de meest eenvoudige manier om je favoriete online films, televisieprogramma’s, muziek en andere content naar je televisiescherm te brengen”, aldus Mario Queiroz, directeur Product Management bij Google. “Gebruikers kunnen zo met het grootste gemak de door hen gewenste content bekijken, in elke kamer van hun huis. Het doet ons een genoegen om de eenvoud van Chromecast naar internationale markten te brengen.”

 

"Welkom Chromecast! We zijn blij dat onze Europese abonnees nu op een geweldige manier naar Netflix kunnen kijken op hun tv”, aldus Joris Evers, hoofd communicatie van Netflix in Europa.

 

Kort geleden heeft Google Chromecast opengesteld voor ontwikkelaars. In een paar weken tijd hebben zich wereldwijd meer dan 3.000 programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games. Meer info hierover is te vinden op deze pagina.