Grolsch gaat alle verpakkingen voorzien van educatieve logo’s
23-12-2013 13:15:37 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3456 | Tags:

Bierbrouwer Grolsch gaat met ingang van 1 januari als eerste Nederlandse brouwer al haar verpakkingen van bier voorzien van een drietal educatieve logo's: geen alcohol onder minderjarigen, geen alcohol tijdens zwangerschap en geen alcohol in het verkeer. Met behulp van deze logo's wil Grolsch het bewustwordingsproces voor verantwoord alcoholgebruik verder stimuleren. De educatieve logo's worden op Grolsch verpakkingen geplaatst in combinatie met een verwijzing naar de website www.talkingalcohol.com. Deze site geeft - ook in het Nederlands - informatie over de effecten van alcohol op je lichaam.

 

Met ingang van 1 januari 2014 gaat de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie omhoog van 16 naar 18 jaar. Voor Grolsch was dit aanleiding om niet alleen haar 18+ slogan op de verpakkingen aan te passen, maar meteen een bredere boodschap te gaan voeren. De educatieve logo's komen voort uit afspraken die SABMiller Europa heeft gedaan aan het European Alcohol and Health Forum en zullen worden doorgevoerd op alle verpakkingen van de verschillende SABMiller biermerken.

 

Geen woorden, maar daden
Tom Verhaegen
, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: "We willen graag dat onze consumenten op verantwoorde wijze genieten van onze bieren. We zetten ons daarom actief in om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren en alcoholmisbruik tegen te gaan. Met deze educatieve logo's willen we laten zien dat we daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid nemen. Geen woorden, maar daden. We willen consumenten eraan herinneren dat ons bier niet bedoeld is voor minderjarigen, voor zwangere vrouwen en voor actieve deelname in het verkeer. Verantwoord alcoholgebruik heeft alles te maken met een bewustwordingsproces, daar blijven we ons voor inzetten."

 

Uit onderzoek dat SABMiller in Europa doorlopend uitvoert, blijkt dat educatieve logo's of slogans daadwerkelijk worden opgemerkt en herinnerd door consumenten. Ze leveren derhalve een bijdrage aan het bewustwordingsproces.

 

Grolsch werkt actief samen met diverse belangenorganisaties aan het terugdringen van alcoholmisbruik. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, de campagne Geen 18, geen alcohol en de BOB-campagne

 

www.talkingalcohol.com

www.koninklijkegrolsch.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                    Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/80352