Grolsch: Kornuit brengt vinyl op maat met Brouw Je Eigen Plaat
11-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5981 | Tags:

 

Vanaf vandaag kunnen muziekliefhebbers voor het eerst naar eigen smaak een vinylplaat maken. Kornuit van Grolsch biedt met Brouw Je Eigen Plaat de unieke mogelijkheid om een persoonlijke playlist in vinyl te laten snijden. Op www.brouwjeeigenplaat.nl kan een playlist worden samengesteld en een eigen hoes worden ontworpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt vervolgens de persoonlijke plaat. Dit ambachtelijke proces kan iedereen zelf bekijken in de pop-up store aan de Overtoom in Amsterdam.

 

Brouw Je Eigen Plaat

Van de muziek tot aan de wijze van vervaardiging; bij vinyl draait alles om puur vakmanschap. 'Brouw Je Eigen Plaat' is een ode van Kornuit aan vinyl, de oude muziekdrager die zo'n opvallende comeback maakt.

 

Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch zegt: "Kornuit wordt gebrouwen onder het motto 'behoud het goede, maar blijf ontdekken'. Met 'Brouw Je Eigen Plaat' doen we precies hetzelfde: we geven een frisse draai aan de meest karaktervolle muziekdrager ooit."

 

Op www.brouwjeeigenplaat.nl kan men uit een muziekdatabase een playlist van favorieten samenstellen en een eigen hoes ontwerpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt er vervolgens een ambachtelijke plaat van, een uniek exemplaar dat binnen enkele weken per post wordt thuisbezorgd.

 

Ambachtelijk proces

Het maken van een vinylplaat is een intensief en bijzonder proces. De machine wordt handmatig bediend door een van de vinylspecialisten, die ruim een half uur nodig heeft om 1 plaat te maken. De plaat wordt opgewarmd, de groeven tussen de tracks worden met de hand gemaakt en het snijden zelf duurt even lang als het afspelen van de muziek. De tracks worden met een speciale naald letterlijk in het verwarmde vinyl gesneden.

 

Pop-up Store
In de vandaag geopende Pop-up Store is met eigen ogen te zien hoe de persoonlijke playlists op vinyl gezet worden. De Kornuit pop-up store is gevestigd op Overtoom 228 te Amsterdam en geopend van 5 juni tot het einde van het jaar.

 

Selectief beschikbaar
Omdat de productie van vinylplaten veel tijd kost, kan een beperkt aantal platen geproduceerd worden. Kornuit geeft hiervoor in eerste instantie exclusief codes weg aan geselecteerde muziekliefhebbers. Later dit jaar kunnen consumenten die Kornuit kopen ook een code voor Brouw Je Eigen Plaat bemachtigen.

 

 

www.brouwjeeigenplaat.nl

www.ontdekkornuit.nl

www.koninklijkegrolsch.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie