Guido van Nispen algemeen directeur van het ANP
20-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3263 | Tags:

 

De raad van commissarissen van het ANP is voornemens Guido van Nispen (48) te benoemen tot algemeen directeur. De adviesaanvraag ligt bij de ondernemingsraad. Van Nispen, nu CFO van het ANP, zal de opvolger zijn van Erik van Gruijthuijsen. Van Nispen zal tevens zijn functie van CFO blijven vervullen. Dit zal zorgen voor een slagvaardiger eenhoofdige bestuursstructuur waarmee de beste focus op de uitbouw van het ANP ontstaat, de juiste mensen op de juiste posities komen en het ANP in staat wordt gesteld om alle energie en middelen aan te wenden als leverancier van nieuws en informatie in Nederland. 

 

Van Nispen zal in nauw overleg de grote kennis en kunde en het netwerk van de hoofdredacteur van het ANP, Marcel van Lingen, zo breed mogelijk inzetten. ,,Onder Marcels leiding ontwikkelen we steeds nieuwe producten en diensten", aldus Van Nispen.

 

Rijkman Groenink, president-commissaris van het ANP: ,,Guido wordt algemeen directeur op een moment dat het ANP weer een volgende stap gaat zetten om zijn betekenisvolle rol in nieuws en media verder vorm te geven. Dat is een uitdagende klus . Hij zal eraan beginnen met een sterke hoofdredacteur en ingewerkt management team", aldus Groenink.

 

Yoeri Albrecht, voorzitter van het bestuur van de Vereniging Veronica, de eigenaar van het ANP, over de voorgenomen benoeming: ,,Guido van Nispen is mede doordat hij al lang bij het ANP is betrokken, de juiste persoon om het bedrijf vanaf nu te leiden. Vereniging Veronica wil dat het ANP een belangrijk element blijft van de nieuws- en informatievoorziening in Nederland. Daar willen wij aan bijdragen", aldus Albrecht. Hij noemt het ANP de belangrijkste deelneming van de Vereniging Veronica. 

 

Guido van Nispen: ,,Het ANP staat bekend om zijn betrouwbaarheid, kennis en kwaliteit in nieuws en informatievoorziening. Dat heeft in samenwerking met de mediapartners van het ANP geleid tot een forse uitbouw van onze dienstverlening aan bedrijven, instellingen en overheden. Het is prachtig om daaraan bij te kunnen dragen, zeker met zo'n goed en ingewerkt team."

 

www.anp.nl
 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam