Haarlem winnaar Ouders van Nu Stedentripaward
16-04-2014 14:09:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2999 | Tags:

 

Haarlem mag zichzelf een jaar lang de meest kindvriendelijke stad van Nederland noemen. De populairste stad om met kinderen naartoe te gaan ontving 28% van de stemmen van de lezers van Ouders van Nu. Den Bosch en Rotterdam eindigden op de tweede en derde plek.

 

Begin 2014 vroeg Ouders van Nu aan lezers wat de beste, leukste en meest gezellige stad is in Nederland om naartoe te gaan met je kinderen. Vijf steden sprongen eruit: Haarlem, Den Bosch, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Volgens de ouders zijn dit steden die de meeste voorzieningen hebben voor kinderen, zoals restaurants die ‘buggyproof’ zijn, leuke musea waar je ook met je kind naartoe kunt gaan en compacte winkelcentra zodat je in een beperkte tijd toch heel veel kunt zien en niet al te ver hoeft te lopen.

 

Haarlem heeft het allemaal

In Haarlem kun je struinen en uitrazen. Denk je aan de rivier het Spaarne, maar ook aan knusse straatjes, bijzondere winkeltjes en veel groen.

 

Reacties van lezeressen:

Carlijn: "Voor mij is de winnaar Haarlem! Ik kom graag in Haarlem samen met mijn kinderen van 2 en bijna 1 jaar om te shoppen. De winkels zijn daar kindvriendelijk en er zijn verschillende leuke zaken waar je lekker wat kunt drinken en/of eten met kinderen erbij. De absolute favoriet is trouwens wel meneer Paprika!"

 

Chantal: "Haarlem heeft alles voor gezinnen; winkelen, eten, natuur en cultuur! De stad heeft een prachtig oud centrum met leuke kindvriendelijke winkels en horeca, zoals Meneer Paprika en Pasta di Mama. Erg leuk ook is Artisklas – de kleinste dierentuin van Nederland, en vlakbij boerderij Zorgvrij of Groenendaal in Heemstede met bos, kinderboerderij en speeltuin. De duinen en zee zijn op fietsafstand en ook op cultureel gebied is er veel fantastisch aanbod zoals kindertheater de Toverknol en binnenkort circus Hakim."

 

Eva: "Haarlem omdat het zo’n groene stad is en omdat er zoveel buiten(speel)mogelijkheden zijn op korte afstand van de stad: duinen, bos en zee. Buiten zijn is enorm belangrijk voor een kind dus vandaar: Haarlem!"

www.oudersvannu.nl

www.sanoma.nl 

 

 

Banner