Handwriter, 's werelds eerste handgeschreven font app
09-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4778 | Tags:

Handwriter lanceert een gratis App voor iPhone gebruikers. Handgeschreven teksten toevoegen aan foto’s en deze plaatsen op social media was nog nooit zo gemakkelijk. De lancering van de wereldwijde app valt samen met die van de website en markeert een belangrijke stap in de transformatie van een offline wereld naar online.

 

‘’Met de APP wordt het mogelijk om een handgeschreven tekst over je favoriete foto te plaatsen. Het initiatief is ontstaan vanuit het gemis van handgeschreven teksten in de huidige online wereld, ons doel is om handgeschreven weer terug te brengen’’, zegt Manon van Essen, founder van Handwriter. Gebruikers kunnen de voordelen van de Handwriter App vanaf vandaag te ontdekken in de App Store.

 

De terugkeer van het Handschrift

Handwriter maakt het voor elke consument mogelijk met hun eigen handschrift fotoalbums, kaarten en kalenders te personaliseren. En zo maakt handschrift een comeback in het huidige tijdperk. Via de website koopt de consument voor 10 euro zijn eigen handschrift en kan deze toevoegen aan vrijwel elke fotoalbum of kaarten software. Handwriter heeft als doel de grootste online community voor handgeschreven schriften te worden en zo handschriften een transformatie van offline naar online geven.

 

Over Handwriter

Handwriter maakt gebruik van een algoritme op basis van een analyse van meer dan 3 miljoen woorden. Het algoritme kijkt naar het patroon van de schrijver, legt de variatie vast en deze wordt automatisch aangeroepen wanneer de consument gaat typen. De Handwriter software won diverse prijzen waar onder New Venture t.w.v. 25 000 euro. Handwriter is gestart in 2012 en gevestigd in hartje Amsterdam en opgericht door jonge ondernemer Manon van Essen.

 

https://itunes.apple.com/us/app/handwriter/id694275226?l=nl&ls=1&mt=8 

www.handwriter.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie