Hanna Verboom zet nieuwe manier van reclame in voor kerstfilm
20-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5939 | Tags:

 

Actrice Hanna Verboom zoekt klassenmoeders om de nieuwe kerstfilm Finn te recenseren. De actrice doet de oproep via deze video: klik hier. . Traditioneel recenseren alleen journalisten een film vooraf, maar de makers van de film willen dat ook het publiek zelf de kans krijgt eerder de film te zien en te beoordelen voordat deze op 11 december in première gaat.

 

 

De reviews van de moeders worden verspreid via de filmposters en komen naast het aantal sterren van de traditionele media te staan. Op deze manier willen de actrice, reclamebureau Etcetera, producent Flinck Film en filmdistributeur, A-film, een nieuw kwaliteitskeurmerk opzetten, één waarbij niet alleen journalisten de film voorafgaande aan de première mogen zien en beoordelen, maar ook het publiek.

 

Finn is een Nederlandse kerstfilm die de komende maand in première gaat. De hoofdrollen worden, naast Verboom, vertolkt door Daan Schuurmans, Jan Decleir en de 10-jarige nieuwkomer Mels van der Hoeven. De film is geregisseerd door Frans Weisz, winnaar van twee Gouden Kalveren.

 

Hanna Verboom over Frans Weisz: “Frans is een zeer bijzondere regisseur. Hij is ontzettend gepassioneerd over zijn vak en bijna verliefd op zijn acteurs en crew. Frans maakt films met zijn hart. Dit is zijn eerste familiefilm. Het was geen makkelijke uitdaging, maar wel één die hij vol enthousiasme aanging. Ik zou het een eer vinden om vaker met hem te mogen werken.”

 

Verboom speelt juf Leonore van de negenjarige Finn die met zijn vader op het platteland woont. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn vindt daar eigenlijk niet veel aan en wordt op een dag betoverd door de vioolmuziek van een oude man. De vader van Finn, gespeeld door Daan Schuurmans, verbiedt Finn echter naar de oude man te gaan om viool te leren spelen. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

 

Finn gaat 11 december in première en is een echte kerstfilm: een genre waar Verboom veel mee heeft. “Mijn alltime favoriete kerstfilm is It's a wonderful life van Frank Capra. Deze kerstfilm uit 1964 draaiden we vroeger altijd thuis. Het verhaal gaat over een engel die een gefrustreerde zakenman laat zien hoe het leven zou zijn als hij er niet was geweest. Een indrukwekkende film die zelfs in zwart wit nog ontroert.”

 

Geïnteresseerde klassenmoeders kunnen zich aanmelden op

www.finndefilm.nl/klassenmoeder

www.finndefilm.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie