Hart van Nederland Special: De zoektocht naar Ruben & Julian
06-09-2013 13:22:09 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3681 | Tags:

De zoektocht naar Ruben en Julian heeft Nederland twee weken lang beziggehouden. Hart van Nederland besteedde dagelijks aandacht aan deze vermissingzaak. In de special wordt er met het politieteam Midden Nederland teruggeblikt op het onderzoek. De presentatie is in handen van Selma van Dijk. De documentaire is op 8 september om 22.50 uur te zien bij SBS6.

 

De betrokken rechercheurs praatten nog nooit eerder zo openlijk over de zaak en het effect ervan op hun persoonlijke leven. Tot in detail wordt de kijker meegenomen in het onderzoek en de keuzes die zijn gemaakt, vergezeld van niet eerder vertoond beeldmateriaal.

 

Hart van Nederland spreekt met de acht teamleden over de zoektocht en hun race tegen de klok. De impact die het op hen persoonlijk heeft gehad was enorm. "Wat wij hadden is dat de realiteit en dat geloof van ze zullen niet meer leven... die stelling heb je allemaal wel in gedachten voorbij laten gaan, ook als je naar bed ging. Maar daar wil je niet aan. Die laat je nog niet toe.”

 

Het politieteam staat ook stil bij de trieste afloop: de vondst van de lichamen van Ruben en Julian. "Je lichaam gaat tintelen, poriën gaan open staan. Fijn dat ze gevonden zijn. Geen blijdschap. Maar fijn dat ze gevonden zijn. Dat was gewoon emotioneel."

 

      

 

Hart van Nederland Special; De Zoektocht naar Ruben & Julian 8 september 22.50 uur SBS6

 

www.hartvannederland.nl

www.sbs6.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie