hashtag.nl: Eigen hashtag claimen sinds vandaag mogelijk
26-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4055 | Tags:

Vanaf vandaag is het mogelijk om een eigen hashtag te claimen bij ICAHN. In Nederland kan dit vooralsnog alleen via de site hashtag.nl. De inschrijving is voor iedereen open en kost €49 per Hashtag per jaar. De verwachting is dat er zo’n 50.000 hashtags geclaimd gaan worden in de eerste maand. Dit zullen in eerste instantie vooral bedrijven zijn, die hun gebruikte hashtags willen vastleggen. “De bekende hashtags zijn inmiddels al geclaimd. Zo heeft RTL #TVOH al vastgelegd en heeft de LOI de hashtag #DTV al vastgelegd”, aldus Barend Zandvliet van Hashtag.nl. Hij voegt hier aan toe: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bedrijven moeten heel snel zijn.”  

 

Nederland eerste land ter wereld

Het ICAHN (Internet Corporation for Assigned Hashtags and Numbers), de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en uitgifte van hashtags, heeft bekend gemaakt dat Nederland het eerste land is waar er hashtags vastgelegd kunnen worden. Nederland wordt gezien als een perfect pilot land om deze internationale operatie uit te rollen. Volgende week kunnen er ook hashtags geclaimd worden in Duitsland, de VS, India en China. Begin maart moet de uitrol wereldwijd voltooid zijn.

 

Grote vraag vastleggen hashtags

De laatste jaren is de hashtag steeds populairder geworden. Naast Twitter, gebruikt inmiddels ook Facebook en Instagram het kardinaalteken om thematiek toe te voegen aan online berichten. Door de enorme wildgroei aan hashtags is er veel behoefte ontstaan aan het organiseren en juridisch vastleggen van de hashtags. “Het teken is een steeds belangrijkere tool geworden in de online communicatie van bedrijven. De hoogste tijd om hier orde en stabiliteit in te scheppen”. Barend Zandvliet vervolgt: “Wij zorgen voor de volledige juridische afhandeling en melden de hashtags aan bij de officiële, internationale database van ICAHN”.

 

www.hashtag.nl