HBO doet onderzoek naar de favoriete misdaadverslaggever van Nederland
02-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3236 | Tags:

Op 8 januari publiceert HBO Nederland de resultaten van haar onderzoek naar de favoriete misdaadverslaggever/detective van Nederland. Het onderzoek geeft tevens inzicht in hoe Nederlanders over seriemoordenaars denken en hoe zij het gevoel van veiligheid beoordelen. HBO publiceert de resultaten van het onderzoek in aanloop naar de première van de nieuwe tv-serie True Detective; op 13 januari. In deze serie staat de kijker twee detectives - met hoofdrollen voor Matthew McConaughey en Woody Harrelson - bij tijdens een jarenlange klopjacht naar een levensgevaarlijke seriemoordenaar.

 

Het onderzoek - uitgevoerd door onderzoeksbureau Stadspeil - is afgenomen onder 1.050 respondenten en laat zien wie de favoriete misdaadverslaggever (bekend van tv) is. Respondenten zijn gevraagd de belangrijkste eigenschappen van een misdaadverslaggever te benoemen. En hoe denkt men over seriemoordenaars? Het onderzoek geeft tevens inzicht in het gevoel van veiligheid waarbij het Nederlandse rechtssysteem, de grote steden en wapens aan bod komen. Enkele luchtige weetjes, zoals de favoriete Nederlandse én buitenlandse misdaadserie, sluiten het onderzoek af.

 

Deze en andere vragen worden inzichtelijk gemaakt in het onderzoeksrapport dat HBO Nederland op 8 januari publiceert. Bent u geïnteresseerd in het onderzoeksrapport dan kunt u de resultaten opvragen via:  press@itsHBO.nl

 

Over HBO Nederland

Het Amerikaanse abonneekanaal HBO - bekend van bekroonde series zoals The Sopranos, Game of Thrones en Girls - is sinds 9 februari 2012 beschikbaar in Nederland. Het aanbod bestaat uit de nieuwste series en de grootste films; verdeeld over drie HD-zenders: HBO, HBO 2 en HBO 3. Via de on demand diensten HBO On Demand en HBO GO kunnen zonder extra kosten honderden uren aan series en films worden bekeken; overal en altijd. Abonnees kunnen originele HBO-programma’s vaak binnen een dag na de Amerikaanse première in Nederland zien. Met ondertiteling, zonder reclameonderbrekingen.

 

 www.itshbo.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie