HBO introduceert nieuwe look and feel - Marketingfocus op najaarsprogrammering
14-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3411 | Tags:

 

 

Dit najaar heeft HBO Nederland een grootschalige, crossmediale najaarscampagne lopen waarbij de focus op een overtuigende productervaring voor liefhebbers van kwalitatieve series en films ligt. Gekoppeld aan een nieuwe look and feel - inclusief hernieuwde website - benadrukt de campagne op opvallende wijze de belangrijkste argumenten voor consumenten om een HBO-abonnement af te sluiten; gelijk met Amerika en zonder reclame de nieuwste series en films kijken. Waar en wanneer de gebruiker dat wil.

 

Highlights
De crossmediale inzet wordt verrijkt door de toevoeging van unieke, interactieve outdoor uitingen waarbij de focus op merkbeleving ligt:

 

• De première van het 4e seizoen van Boardwalk Empire vormde de aftrap van de najaarscampagne. HBO ging hiervoor een grootschalige samenwerking met Ziggo aan. Twee weken lang stond alles in het teken van de Series Nights waarbij abonnees van Ziggo kennis konden maken met het aanbod van HBO. De campagne werd op 9 september afgesloten met de start van het nieuwe seizoen van Boardwalk Empire. De langverwachte aflevering was voor alle abonnees van Ziggo gratis te bekijken.

 

• HBO zette de campagne voort met eigen Boardwalk Empire-uitingen waarbij de serie op tv, online en via een interactieve outdoor campagne werd aangejaagd. Door middel van interactieve abri's konden voorbijgangers de seizoenspremière van Boardwalk Empire gratis bekijken via HBO GO. Deze niet-plaatsgebonden dienst maakt het mogelijk om de programma's van HBO (onderweg) te streamen via smartphone, tablet en laptop.

 

• De gehele najaarscampagne is in lijn met de compleet nieuwe look and feel van HBO die recent werd doorgevoerd in alle communicatiekanalen van de kwaliteitszender. Een hernieuwde website, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld van HBO, mag hierbij niet ontbreken. 

 

• Om een totaalbeleving te bieden, heeft HBO een pilot project gedraaid met creatieve out-of-home uitingen waarbij de consument tot interactie werd bewogen. Met een knipoog naar de inhoud van de gloednieuwe komedieserie Hello Ladies konden inwoners van Hilversum, Rotterdam en Tilburg op ludieke wijze met de serie kennismaken. Foto's werden samen met een foute openingszin op de Facebook-pagina van HBO Nederland geplaatst die deelnemers konden liken en sharen met hun achterban.

 

• HBO bezit een divers en kwalitatief aanbod aan content. Naast de nieuwste series biedt de kwaliteitszender ook de grootste films. Via tv en outdoor werden de belangrijkste Hollywood-films op stijlvolle wijze onder de aandacht gebracht bij het grote publiek.

 


Over HBO Nederland
Het Amerikaanse abonneekanaal HBO - bekend van bekroonde series zoals The Sopranos, Boardwalk Empire en Game of Thrones - is sinds 9 februari 2012 beschikbaar in Nederland. Het aanbod bestaat uit de nieuwste series en de grootste films; verdeeld over drie HD-zenders: HBO, HBO 2 en HBO 3. Via de on demand diensten HBO On Demand en HBO GO kunnen zonder extra kosten honderden uren aan series en films worden bekeken; overal en altijd. Abonnees kunnen originele HBO-programma’s vaak binnen een dag na de Amerikaanse première in Nederland zien. Met ondertiteling, zonder reclameonderbrekingen.

 

www.itshbo.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie