HBO zet eerste aflevering nieuwe reeks The Newsroom open voor Nederlands publiek
22-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4057 | Tags:

HBO Nederland zet op 15 juli de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Newsroom open. De episode First Thing We Do, Let's Kill All the Lawyers is 30 dagen lang kosteloos beschikbaar via HBO GO - en bij de meeste tv-aanbieders ook On Demand - en is zodoende te bekijken op computer, laptop, tablet en smartphone. Met dit voorproefje wil de abonneezender geïnteresseerden kennis laten maken met de veelbesproken HBO-serie. In de door Aaron Sorkin geproduceerde dramareeks volgt de kijker de dagelijkse beslommeringen van een nieuwsredactie die een duidelijke missie heeft: het brengen van kwaliteitsnieuws. Onder meer Jeff Daniels, Emily Mortimer en Olivia Munn keren terug als de hectische nieuwsredactie van News Night.

 

Het eerste seizoen van The Newsroom deed in de zomer van 2012 veel stof opwaaien. Sorkin (The West Wing, The Social Network) wist op scherpzinnige wijze een draai te geven aan enkele van ‘s werelds beruchtste krantenkoppen en gebruikte onder meer de dood van Osama Bin Laden en de olieramp in de Golf van Mexico als inspiratie voor de serie. Rode draad van het tweede seizoen vormen de vijf dagen in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2012. Aangevuld met flashbacks naar de belangrijkste nieuwsmomenten van de afgelopen 18 maanden zit de kijker ook dit seizoen weer aan de buis gekluisterd.

 

Het tweede seizoen van The Newsroom is vanaf 15 juli, negen weken lang, ‘s maandags om 20:30 uur bij de Nederlandse tak van HBO te zien. Vanzelfsprekend is ook het eerste seizoen van de serie beschikbaar via HBO GO en HBO On Demand.

 

www.itshbo.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis