Het Financieele Dagblad lanceert vernieuwde e-paper
08-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4491 | Tags:

 

In lijn met de digitale strategie lanceert Het Financieele Dagblad vandaag de sterk verbeterde versie van zijn e-paper. Met deze vernieuwde digitale weergave van de papieren krant maakt Het FD gebruik van de laatste technologische mogelijkheden en komt tegemoet aan de wensen van gebruikers. Na het downloaden van de nieuwe ‘e-paper app’ kunnen lezers:

 

  • Krantenartikelen bewaren om ze later te lezen (bookmarken);
  • Artikelen delen via sociale media als Twitter, LinkedIn en Facebook;
  • Zoeken in een online archief waar een jaar aan kranten in zit;
  • Automatisch oudere e-paper edities verwijderen, zodat het geheugen van tablet of smartphone niet volloopt.

 

"Met de vernieuwde e-paper geven we verder invulling aan onze digitale strategie," zegt FD-hoofdredacteur Jan Bonjer. "Voor een groeiend aantal abonnees is de e-paper dé manier om het FD te lezen. Met de nieuwe app hopen we ze nog beter van dienst te zijn. Omdat ook de website FD.nl beschikbaar is in de app, biedt de e-paper álles wat de FD-redactie maakt."

 

Het percentage lezers met een digitaal abonnement is in een jaar tijd toegenomen van 30% naar 44%. E-paper-abonnees zijn in deze categorie de belangrijkste groep. In totaal is de gecombineerde oplage van Het FD hiermee gegroeid richting de 75.000.

 

Naast de nieuwe functionaliteiten blijven de bestaande vertrouwde mogelijkheden natuurlijk bestaan, zoals automatisch de laatste editie downloaden, doorklikken naar artikelen op FD.nl, full text search en de RSS-feed met het laatste nieuws.

 

De app die nodig is om de FD e-paper te lezen is beschikbaar in de Apple Store en in Google Play. Bestaande lezers van de e-paper kunnen een update van de app downloaden.

 

Over Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad is uitgegroeid tot dé nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Het Financieele Dagblad loopt voorop in digitale ontwikkelingen en de innovatieve nieuwsmerken bieden kwalitatieve journalistiek aan ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé.

 

Over FD Mediagroep

De FD Mediagroep is met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws, RedactiePartners en Company.info de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. De FD Mediagroep heeft een unieke combinatie in huis van print, radio, online, evenementen en bedrijfsinformatie. Hiermee wordt ondernemend Nederland 24 uur per dag, 7 dagen per week van het bedrijfseconomisch nieuws, achtergronden en analyses voorzien.

 

www.fd.nl

www.fdmediagroep.nl

 

 

Banner