Het PR Bureau en Hutspot Amsterdam gaan samenwerken
03-12-2013 13:55:01 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4467 | Tags:

 

Het PR Bureau gaat een samenwerking aan met Hutspot, een innovatief platform voor creatief talent. Hutspot biedt ontwerpers, kunstenaars en ondernemers de kans om op een laagdrempelige manier hun producten te presenteren aan een groot publiek. Dit gebeurt onder meer in twee grote conceptstores aan de Van Woustraat en de zojuist geopende Rozengracht in Amsterdam. Door de samenwerking beschikt Het PR Bureau over winkelruimte waar merken, media en artiesten worden gepresenteerd en exclusieve producten tijdelijk worden verkocht. De overeenkomst loopt voor minimaal een jaar.

 

Ruim baan voor merkbeleving

Op 1 december opende Hutspot wegens groot succes van de eerste concept store op de Van Woustraat, zijn tweede zaak aan de Rozengracht in Amsterdam. Dit moment is tevens de kick-off van de samenwerking tussen Het PR Bureau en Hutspot. Ruben Cusell van Het PR Bureau zegt: “Het is een volgende stap in onze strategie om met retailers samen te werken bij de introductie van producten of imagocampagnes bijvoorbeeld. Hutspot biedt ons de kans om te experimenteren, zowel met eigen events als met innovatieve producten van onze klanten. Veel merken die online actief zijn hebben nu bij behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek. Maar ook voor andere klanten in zowel food- als non food is het concept van Hutspot aantrekkelijk. Verder is het geweldig om jonge talenten, in welke discipline dan ook, zo’n podium te kunnen bieden. Wij vinden Hutspot helemaal van deze tijd: laagdrempelig, actueel en relevant. Iedereen met een goed idee kan binnen een paar weken zijn collectie, design of ander creatief product presenteren.”

 

Hutspot, meer dan een conceptstore

Ook Nick van Aalst, medeoprichter van Hutspot verheugt zich op de samenwerking. "Als tegenprestatie in de samenwerking krijgen we advies van de creatieven en strategen van Het PR Bureau. We hebben de behoefte om verder te praten over de ontwikkeling van Hutspot als merk. Onze ambitie en enthousiasme is enorm. Zo starten we nu met een eigen collectie en zijn we bezig met een aantal initiatieven die helemaal niets met mode en design te maken hebben, maar die wel dezelfde  missie en uitgangspunten hebben als het merk Hutspot. Samen met Het PR Bureau zijn we ervan overtuigd dat het merk Hutspot consumenten meer te bieden heeft dan alleen de winkels. We vinden het tof dat Het PR Bureau het lef heeft om ook te experimenteren met samenwerkingen zoals deze. Dat ze niet alleen adviseren, maar ook doen.”

 

Over Hutspot Amsterdam
Hutspot Amsterdam biedt jong creatief talent, zoals ontwerpers, kunstenaars en ondernemers, een platform en de gelegenheid eigen producten te presenteren aan een groot publiek. Hutspot is altijd op zoek naar unieke producten die met zorg zijn ontworpen. In ruil voor een kleine tegemoetkoming en een commissie over de verkochte producten, zorgen de eigenaren voor een goede afhandeling. Naast de verkoop van producten is er ook gelegenheid om een kopje koffie te drinken in het café of een feest te organiseren. Hutspot is gevestigd aan de Van Woustraat 3 en de Rozengracht in Amsterdam. Hutspot is een initiatief van Reinier Bernaert, Nick van Aalst en Pieter Jongens, die het bedrijf in 2012 oprichtten.

 

Over Het PR Bureau
Het PR Bureau is in 2005 opgericht en staat onder leiding van Marnix Geus, Jacqueline Bosselaar en Frits Hendrikx. Specialisaties zijn Marketing, Corporate en Crisis PR. Het bureau houdt zich bezig met onder meer positionering, communicatiestrategie, merkstrategie, creatie, copy, productintroducties, online PR, woordvoering en crisiscommunicatie. In 2008 startten de oprichters een tweede bureau, PR STUNT genaamd. Daarnaast hebben zij in 2012 ViaHenri opgericht: een stichting voor en door creatieve storytellers waar vanuit Het PR Bureau onder meer events organiseert en een blog onderhoudt. Sinds de oprichting in 2005 is het bureau gegroeid naar een team van ruim dertig vaste PR-professionals. Klanten van Het PR Bureau zijn onder meer: AXE, Bacardi, Etos, Havenbedrijf Rotterdam, ID&T, Netflix, Roland Berger Strategy Consultants, gsus sindustries en Spotify.

 

www.hetprbureau.nl

www.prstunt.nl

www.hutspotamsterdam.com 

 

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie