Holland at Home: Online supermarkt voor expats snelst groeiende e-commercebedrijf van Noord-Holland
04-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4979 | Tags:

Holland at Home heeft de Zilveren FD Gazellen Award in de regio Noord-Holland gewonnen, in de categorie klein. Holland at Home, een online supermarkt voor Nederlanders in het buitenland, is daarmee het snelst groeiende e-commerce bedrijf van Noord-Holland. In de afgelopen acht jaar is Holland at Home van keukentafelonderneming uitgegroeid tot miljoenenbedrijf dat zijn omzet in drie jaar tijd zag vertienvoudigen.

 

Het Financieele Dagblad reikte dit jaar voor de tiende keer de zogenaamde FD Gazellen uit: een prijs voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Holland at Home heeft daarbij met trots in de categorie klein de Zilveren Gazelle in ontvangst genomen.

 

Vanuit de woonkamer

Tot voor kort werd Holland at Home  vanuit de woonkamer gerund, maar tegenwoordig houdt de online supermarkt voor expats met een handvol medewerkers kantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam. Chrystal van Goor den Oosterlingh, oprichtster van Holland at Home: "De tweede plek bij de FD Gazellen Awards bewijst dat de explosieve groei van Holland at Home niet onopgemerkt is gebleven. Wij zijn zeer vereerd en dit is een extra motivatie om Nederlandse producten wereldwijd te verkopen aan onze expats."

 

Over Holland at Home

Holland at Home is bedacht aan een Duitse keukentafel toen de eigenaresse zelf als expat in Duitsland woonde. Chrystal van Goor den Oosterlingh miste hagelslag en pindakaas, wat haar op het idee bracht dat meer Nederlanders in het buitenland op zoek zijn naar Nederlandse producten.

 

Na haar terugkeer naar Nederland werd in mei 2005 Holland-at-Home.com gelanceerd. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een meertalige online supermarkt waar Nederlanders en iedereen die van Nederlands eten houdt meer dan 5.000 producten kan bestellen, zoals bekende merken als Calvé, De Ruijter en Unox of tijdens Sinterklaas de zo geliefde pepernoten en chocoladeletters. De verwachting is dat dit jaar meer dan 30.000 families gebruik zullen maken van de diensten van Holland at Home.

 

Over FD Gazellen Awards

Op 28 november vond voor de tiende keer de uitreiking van de FD Gazellen Awards plaats, een zeer prestigieuze prijs voor Nederlandse bedrijven. Holland at Home is trots om op de tweede plaats geëindigd te zijn bij de FD Gazellen Awards voor de provincie Noord-Holland.

 

Om mee te kunnen dingen naar de FD Gazellen Awards moeten bedrijven over een periode van drie jaar aan verschillende criteria voldoen. Zo zijn er eisen verbonden aan de omzetcijfers, moet de Gazelle financieel gezond zijn, een omzetgroei van minstens 20% over drie jaar realiseren en geen verliezen hebben.

 

www.holland-at-home.com

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie