Honeywell evohome werkt met Pebble Smartwatch
18-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5175 | Tags:

evohome, de slimme zoneregeling-thermostaat van Honeywell, is nu ook op afstand te bedienen met de Pebble Smartwatch. Hiermee brengt Honeywell wearable technologie en de connected home samen. De samenwerking stelt gebruikers voor het eerst in staat de verwarming thuis per kamer te bedienen vanaf hun pols. De evohome Pebble-app en Pebble watch face zijn ook te gebruiken voor:

- het zien van de huidige temperatuur en doeltemperatuur van elke zone in huis;

- het hoger of lager zetten van de verwarming;

- het aan- of uitzetten van alle evohome-sneltoetsen.

 

Beschikbaarheid

De evohome Pebble-app en Pebble watch face zijn geschikt voor Android- en iOS-apparaten. Op dit moment is de app in het Engels en worden zones weergegeven naar de ingestelde zone aanduiding die thuis wordt gehanteerd.

 

Energiebesparing

Honeywell evohome vergroot je efficiency met slimme zoneregeling-technologie voor het verwarmen van je huis. Drukke huiseigenaren zijn hiermee in staat alleen die kamers te verwarmen, die ze gebruiken, in plaats van het gehele huis. Door controle te hebben over elke kamer in huis, vanaf elke locatie, is evohome eenvoudig aan te passen aan elke levensstijl. Het vervangen van een standaardthermostaat door slimme zoneregeling van evohome kan een besparing opleveren van maximaal veertig procent bij het verwarmen van je huis, volgens Engels onderzoek*.

 

Comfort

Met evohome creëer je tot twaalf zones in huis, die individueel zijn te bedienen voor maximaal comfort en optimaal energiegebruik - gewoon vanaf je pols. In een gemiddeld huishouden bestaat een gangbare energierekening voor maximaal 75 procent** uit kosten voor verwarming en warm water. Door je huis slim te verwarmen, kun je energie besparen - evohome helpt je daarbij.

 

Jeremy Peterson, algemeen directeur van de EMEA Home Comfort & Energy Systems-afdeling van Honeywell, zegt: "Of je nu zeker wilt zijn dat je thuis komt in een warm huis na een weekendje weg of de verwarming hoger wilt zetten vanuit bed zonder je smartphone te moeten zoeken: evohome helpt." De app en de watch face zijn gratis te downloaden via de Pebble watch app.

 

evohome

Het Single Zone Connected-pakket, inclusief internetgateway, voor verbinding met evohome buitenshuis via de Total Connect Comfort-app (iOS en Android) is verkrijgbaar bij erkende Honeywell-installateurs. Elke radiator in huis kan worden voorzien van een radiatorregelaar. Kijk voor een volledige lijst van installateurs op: www.evohome.honeywell.com

 

* Bron: ECN & CBS


** Energy Saving Resource Unit, Strathclyde-universiteit 2013 & TACMA 2013 - De geciteerde energiebesparingen zijn berekend met een huis met drie slaapkamers en twee verdiepingen op een locatie in het Verenigd Koninkrijk, bewoond door een gezin van vier personen in een gemiddelde week. Een evohome-zonesysteem (met aanbevolen instellingen) werd vergeleken met een systeem met eenvoudige timer, één enkele thermostaat die niet te programmeren is, en zonder radiatorthermostaten (TRV's). Individuele energiebesparingen zijn afhankelijk van bestaande regelaars, omgeving en levensstijl.

 

 

www.honeywellnow.com

www.evohome.honeywell.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie