Hoofdredacteur William Valkenburg vertrekt bij Wereldomroep RNW
01-09-2014 18:08:50 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2918 | Tags:

In goed overleg met de Raad van Toezicht heeft William Valkenburg besloten zijn functie als hoofdredacteur bij RNW met ingang van 1 november 2014 neer te leggen. Het ontwerp voor de nieuwe organisatie van RNW is grotendeels afgerond en Valkenburg gaat zich op nieuwe uitdagingen richten.

 

Vorige week zijn de Raad en Valkenburg dit overeengekomen. Het vertrek van Valkenburg staat volgens RNW dan ook los van het zaterdag verschenen artikel in De Telegraaf, zie Puinhoop en ruzie bij Wereldomroep. De Raad van Toezicht spreekt waardering uit voor de inzet van Valkenburg voor de organisatie. Directeur Robert Zaal benadrukt het belang van het werk van de hoofdredacteur in het afgelopen jaar: "William was een inspirerende en gewaardeerde collega. Zijn bijdrage aan de opbouw van RNW is belangrijk geweest en we bedanken hem hiervoor.”

 

RNW (Radio Netherlands Worldwide) werkt als onafhankelijke mediaorganisatie in China en zeventien landen in Sub Sahara Afrika, Latijns-Amerika en de Arabische wereld waar de vrijheid van meningsvorming en meningsuiting ernstig beperkt is. In deze landen brengt RNW informatie die door wetten of taboes in de eigen media niet beschikbaar is. RNW doet dat in een veilige online omgeving waar jongeren en jongvolwassenen hun mening kunnen vormen en kunnen uiten.

 

www.rnw.org