iMMovator en Hilversum Media Campus samen verder als Media Perspectives
28-02-2018 11:47:00 | Door: Katja Brokke | hits: 5515 | Tags:

iMMovator en Hilversum Media Campus slaan de handen ineen en gaan samen verder als Media Perspectives. Krachtenbundeling, samenwerken en verbinden zijn volgens de nieuwe organisatie het noodzakelijke antwoord op de uitdagingen waarvoor de mediasector staat.

Media Perspectives werd gepresenteerd tijdens het event 100 jaar Mediastad in Beeld en Geluid. Media Perspectives wil de partner zijn voor mediabedrijven als het gaat om een duurzame toekomst in de digitale transformatie. Met Media Perspectives ontstaat een organisatie die de mediasector versterkt op de thema’s talent, business development, data science en nieuwe contentvormen.

Ton van Mil, directeur van Media Perspectives: “Wij geloven in de kracht van samenwerking: Samen delen we kennis, zetten we de stip aan de horizon, leggen we verbinding tussen bedrijven onderling en overheden, en kunnen we zorgen we voor een gezond klimaat waarin individuele mediabedrijven actief kunnen inspelen op en profiteren van de ontwikkelingen in de markt.” 

René Delwel, directeur van United en lid van de adviesraad van Media Perspectives: “Mediaconcurrentie is al lang geen nationale zaak meer. Nederlandse bedrijven moeten echt samenwerken om een vuist te maken. Talentontwikkeling is een mooi domein daarvoor.”

Bundeling van kennis, business en talent

Media Perspectives zet zich in voor een gezonde sterke en bloeiende mediasector. Bovenaan de agenda staan de thema’s: talent, data, business, technologie en content. Door de bundeling van kennis, business en talent kan de organisatie geïntegreerde programma’s aanbieden waarin die elementen samenkomen. Tijdens de lancering kondigde Van Mil aan dat er onder meer gewerkt wordt aan een fieldlab op het gebied van data. Ook komt er een serie trainingen voor professionals in de media-industrie. Daarnaast krijgen evenementen, zoals het Cross Media Café en Media Jaarcongres een vervolg bij Media Perspectives.

Media Perspectives is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Hilversum.

www.mediaperspectives.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie