iMMovator organieert startup competitie - winnaar krijgt plek op Media Park
22-06-2015 13:41:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 8543 | Tags:

Tijdens het Mediapark Jaarcongres zijn media gerelateerde start-ups uitgedaagd om te pitchen voor huisvesting op het Mediapark. In het hart van de media industrie wordt ruimte gemaakt voor start-ups en snelle groeiers. Media Park, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en NPO bieden hen ruimte in hun gebouwen. Via het Media Park Accelerator programma dat voorziet in ruimte, coaching, toegang tot kapitaal en het podium waarop deze jonge bedrijven zich kunnen presenteren, helpen de betrokken partners in samenwerking met organisator iMMovator de ondernemers van een impuls te voorzien. Omgekeerd profiteren niet alleen de partners maar ook het hele Media Park van de spirit en innovatie die deze start-ups met zich meebrengen.

Op het Media Park worden vanaf september op meerdere locaties ruimtes vrijgemaakt voor start-ups, onder meer in het Studiocentrum, bij Beeld en Geluid en bij de NPO. Deze start-up plekken bieden startende ondernemers uitstekende kansen om zich in het hart van de media industrie te begeven. De start-up die het meeste indruk maakt in de Start-up wedstrijd krijgt bovendien een jaar lang gratis huisvesting.

Mark Achterberg, commercieel directeur Media Park: “Als je business wilt maken, snel wilt groeien, je concentreert op mediadiensten en de kennis van de mediabedrijven goed kunt gebruiken, dan is er maar één plaats waar je moet zijn: het Mediapark in Hilversum. Hier zit de business, de klanten, de expertise, de investeerders en de faciliteiten om start-ups een springplank te bieden."

Ton van Mil, directeur iMMovator en organisator van de wedstrijd: “De grote, bestaande ondernemingen op het Mediapark kunnen hecht samenwerken met de start-ups en daardoor innovatie in onze industrie dicht bij huis halen en verder helpen! De start-up faciliteiten op het Media Park worden zeer betaalbaar in de markt gezet. De winnaar van de Start-up wedstrijd profiteert zelfs een jaar lang van gratis huisvesting. Daarnaast krijgt dit bedrijf ook coaching en podium aangeboden via het iMMovator netwerk en via de partners in het Mediapark Accelerator programma. Een vliegende start in de media industrie gegarandeerd!”

Jan Müller, directeur Beeld en Geluid: “Vanuit Beeld en Geluid zijn we niet alleen bezig met het verleden van media, maar investeren we volop in de toekomst ervan. Uiteraard met het toegankelijk maken van de schatten in ons archief, zowel online als in moderne multimediale museale applicaties zoals we die in onze Experience bieden. We verbinden ons graag aan start-ups om de ontwikkeling van media naar multimedia-archief te helpen vormgeven. Start-ups hebben de snelheid, focus en flexibiliteit die daarvoor nodig is en op hun beurt profiteren zij van de beschikbare content en data, en van de kennis en innovatie die Beeld en Geluid ontwikkelt.”

Beginnende bedrijven worden door de deelnemende partners uitgedaagd mee te pitchen in de Start-up wedstrijd. Alle informatie daarover is te vinden op de website van iMMovator. In de pitch wordt bedrijven met name gevraagd waarom juist zij een verrijking zijn voor het Media Park, wat ze nodig hebben van de aanwezige partners en hoe ze waardevol zijn voor de al aanwezige bedrijven op het park.

De winnaar wordt begin september bekend gemaakt bij het Cross Media Café Coming Soon gecombineerd met de feestelijke Seizoensopening op het Media Park. De jury van de wedstrijd bestaat uit:

  • Pieter Broertjes, burgemeester van de Gemeente Hilversum
  • Jan Müller, directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • Roel Raatgever, directeur UtrechtInc
  • Edwin Hengstmengel, Investment Manager, Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund
  • Henk Hagoort, Voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep
  • Mark Achterberg, commercieel directeur van het Media Park

 

De Start-up wedstrijd maakt onderdeel uit van het Media Park Accelerator Programma dat op dit moment uitgewerkt wordt onder leiding van iMMovator. Het programma heeft als doel om start-ups, snelle groeiers en samenwerkende flexwerkers/ZZPers te helpen hun business te versnellen. Het voorziet in coaching, kennisuitwisseling, toegang tot kapitaal en benut de aanwezige netwerken optimaal. iMMovator zoekt partners voor het programma.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het nationale audiovisuele archief en museum. Het instituut beheert en presenteert het media-erfgoed, waaronder de uitzendingen van de landelijke publieke omroep. Het rijke archief is de basis voor alle activiteiten van het instituut. Via een dynamisch collectiebeleid houden we de collectie representatief en bewaren we het audiovisuele geheugen van Nederland voor toekomstige generaties. In de Beeld en Geluid experience in Hilversum en via de online tentoonstellingssite in.beeldengeluid.nl brengen we bovendien de rijkdom van het archief en de mediahistorie onder de aandacht van een breed publiek, om hiermee te leren, ervaren en creëren.

iMMovator Cross Media Network heeft als doel het stimuleren van innovatie binnen de (cross) media sector. iMMovator wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven en heeft een sterk netwerk in de Cross Media sector van ruim 8.000 leden. iMMovator is onder andere initiatiefnemer van de Monitor Creatieve Industrie, netwerk/kennisbijeenkomsten als de Cross Media Cafés, Media Future Week en het Mediapark Jaarcongres en sector ondersteunende projecten als Growing Games, HbbTV Forum Nederland en het ketenoverleg Digitale TV.

www.mediapark.nl
www.beeldengeluid.nl
www.immovator.nl

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie