idiligo: Webcam-advies vermindert filedruk
24-03-2014 17:10:46 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3034 | Tags:

Veel Haagse bedrijven ondervinden hinder van de NSS en laten de medewerkers vanuit huis werken. De maandag had ondanks de wegafzettingen een bijzonder rustige ochtendspits. De verwachting is dat het aantal files komende 5 jaar alleen maar zal afnemen doordat ook klanten steeds vaker online worden bezocht.

 

Uit onderzoek van idiligo, aanbieder van software voor online klantbezoek, blijkt dat de buitendienst bij steeds meer organisaties wordt vervangen door een binnendienst. Vanuit kantoor worden met behulp van de webcam presentaties gegeven en contracten besproken. “Het is onze verwachting”, aldus Frank Korthouwer, directeur idiligo, “dat binnen 5 jaar nog maar 35% van de huidige buitendienst verkopers in dienst zal zijn. Het aantal binnendienst verkopers zal naar verwachting groeien met ruim 10% per jaar.”

 

Dankzij de bekendheid van Skype en Facetime ontstaan er professionele oplossingen voor klantcontact met de webcam. Bij financiële dienstverleners zorgt dit voor een afname van het adviseurs en is webcam-advies gebruikelijk aan het worden. Volgens het onderzoek waardeert 93% van de klanten advies met de webcam en geeft een gemiddeld rapportcijfer van 8,4.

 

www.idiligo.com