Imapress en Van Gelderen verder onder naam Betapress
18-11-2013 12:29:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6509 | Tags:

Imapress en Van Gelderen gaan vanaf nu verder onder de naam van zusteronderneming Betapress. Imapress nv zal vanaf heden verdergaan onder de naam Betapress nv. Van Gelderen wordt onderdeel van Betapress bv. Deze naamswijziging is de slotsom van het streven om de ketenkracht van de commerciële distributietak te versterken.  

 

De commerciële distributietak van Audax, bestaande uit deze drie bedrijven, heeft zich als doel gesteld de klantenservice voor de drie bedrijven naar een gezamenlijk hoger niveau te tillen. De backoffices zijn beter op elkaar aangesloten en er wordt daardoor een fikse kostenreductie en grote efficiencyslag gemaakt. Mede hierdoor, maar ook door de grotendeels overeenkomende product-markt-combinaties van de drie bedrijven, is het behoud van aparte merken en vennootschappen overbodig.

 

Door het hergroeperen van gezamenlijke stafdiensten onder het dak van Audax in Gilze kunnen de bedrijven optimaal gebruikmaken van elkaars expertises op het gebied van backoffices. Betapress nv en bv blijven hun commerciële diensten echter voortzetten vanuit de kantoren in Turnhout en Gilze, gebruikmakend van  lokale specialisten. Door het inzetten van lokale expertises  wordt de gezamenlijke commerciële kracht aanzienlijk versterkt.

 

Kris Serrien, Algemeen Directeur van Betapress nv en bv:  “Met deze wijzigingen slaan we een dubbele slag. We profiteren enerzijds van de enorme schaalvoordelen en expertise van de centrale diensten binnen Audax in Gilze. Anderzijds vinden we het cruciaal om de commerciële relaties te onderhouden met lokale mensen die de finesses van de markt kennen”.

 

De samenvoeging van Imapress, Van Gelderen en Betapress onder dezelfde naam draagt bij aan de ambitie van de commerciële distributietak om op internationaal niveau te groeien.

 

Betapress verzorgt voor de Belgische en Nederlandse markt de distributie, import en marketing van meer dan 3000 tijdschriften en ongeveer 70 internationale kranten. Het commerciële distributiebedrijf is opgericht in 1975 en is sinds die tijd dé full servicepartner voor de distributie, abonnementenbeheer en marketing van tijdschriften en kranten.

 

www.audax.nl  

www.betapress.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie