Infostrada Sports sluit datacontract met Telegraaf Media Groep
04-03-2014 14:11:58 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2935 | Tags:

Infostrada Sports, het toonaangevende full service sport- en mediabedrijf, heeft een vele sporten omvattend datacontract gesloten met Telegraaf Media Groep (TMG). TMG, één van de grootste Nederlandse multimedia groepen, krijgt de beschikking over een rijke database aan sportstatistieken.

 

Infostrada Sports gaat sportcontent leveren ten behoeve van alle producten en diensten van TMG, zowel print als online en mobiel. De data bestaan uit onder ander; rangen, standen, live scoring, uitslagen, spelersinfo en statistieken van sporten als voetbal, schaatsen, Formule 1, tennis en wielrennen. Daarnaast vallen ook de Olympische sporten onder het datacontract. De primaire afnemers binnen TMG zijn dagblad De Telegraaf en de titels van HDC Media.

 

Daarnaast maakt De Telegraaf (Telesport) gebruik van de Media Services van Infostrada Sports. Infostrada Sports’ Media Services plaatst sportdata uit de database in de juiste context. Een toegewijd team van sport experts voorziet media professionals zoals journalisten en commentatoren van relevante feiten en cijfers voor, tijdens en na afloop van sportevenementen.

 

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “We zijn verheugd dat één van de grootste Nederlandse multimedia groepen voor ons heeft gekozen als dataleverancier. Ik ben ervan overtuigd dat Infostrada Sports, wereldmarktleider op het gebied van het verzamelen, analyseren en managen van sportdata in meer dan 300 sporten, een bijdrage kan leveren om de sportpropositie van TMG verder te versterken."

 

Twan Boveé, Chef Telesport digitaal: "Sport en statistieken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met ons nieuwe aanbod bieden we onze bezoekers en lezers van Telesport(.nl) een extra en diepgaande service op nieuws, opinie en achtergronden. Zo brachten we tijdens de Winterspelen in Sotsji de (dag)programma's per sport, biografieën van olympiërs, alle uitslagen en de medaillespiegel. Naast de belangrijkste professionele sporten blazen we ook het amateurvoetbal nieuw leven in. Van topklasse, hoofdklasse t/m zesde klasse, je vindt de juiste data op Telesport.nl. Samen met Infostrada Sports gaan we ons scorebord in sportjaar 2014 verder ontwikkelen en spelen we in op de behoeften van onze sportliefhebbers."

 

www.infostradasports.com

www.tmg.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!