Infosys: Outsourcen maakt tijd en geld vrij voor innovatie
27-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4379 | Tags:

Het outsourcen van bestaande systemen en afdelingen wordt door 64% van de directeuren van alle Nederlandse verzekeraars gezien als hét middel om run-off kosten te drukken. Als minder tijd en energie hoeft te worden gestoken in beheer van bestaande portefeuilles kan op innovatie worden gefocust. En innovatie wordt als een must gezien.

 

Dit is de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat de internationale organisatie Infosys dit najaar heeft gehouden onder Nederlandse verzekeraars. Outsourcing wordt dan ook door 70% van de directeuren serieus overwogen in hun strategie, maar 60% geeft aan hiervoor nog geen geschikte partner te hebben gevonden.

 

Innovatie stond centraal op een seminar in The Oyster Club, georganiseerd door Infosys in samenwerking met haar Nederlandse partner ITDS uit Naarden. Om aandacht te kunnen geven aan thema’s als digitale strategie en Big Data moet tijd en geld vrij gemaakt worden. Outsourcing is een efficiënte manier om deze middelen beschikbaar te krijgen. Infosys ziet mogelijkheden om met behulp van haar eigen dienstverlening verzekeraars op de Nederlandse markt innovatiever te maken. Om die reden is de samenwerking met ITDS tot stand gekomen. 

 

www.infosys.com

www.itds.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie