ING en 538 gaan op zoek naar De Leukste Amateur Voetbal Club van Nederland
18-09-2013 07:47:28 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4621 | Tags:

 

 

Vanaf 18 september gaan 538 en ING op zoek naar De Leukste Amateurclub van Nederland. Gedurende 12 weken gaan ze in een onderscheidende campagne op zoek naar die ene club die veel belang hecht aan sportiviteit op de velden, waar de vrijwilligers het meest betrokken zijn en waar de liefde voor voetbal het grootst is. De club die uiteindelijk de titel De Leukste Amateurclub van Nederland verdient, wint 20.000 euro om haar clubdroom waar te maken. De actie is een initiatief van de ING en 538 en wordt actief ondersteund door de KNVB. Met deze campagne benadrukken de partijen het belang van het amateurvoetbal in Nederland en helpen ze het op deze manier naar een hoger plan te tillen.

 

Clubs kunnen zich via www.538.nl/leuksteamateurclub opgeven en daarmee proberen zoveel mogelijk punten te verdienen. Punten kunnen clubs verdienen door foto’s en video’s te uploaden op de persoonlijke clubpagina en door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. De vier amateurclubs met de meeste stemmen en punten krijgen bezoek van één van de 538 DJ’s en maken kans op een bezoek van bondscoach Louis van Gaal of een ex-international. Zij komen checken of op die clubs de liefde voor het spelletje het grootst is. De finale vindt plaats in december.

 

Unieke samenwerking om het amateurvoetbal in Nederland verder te helpen

De zoektocht naar de leukste amateurclub van Nederland wordt georganiseerd door de ING en 538, en actief ondersteund door de KNVB. Steven Sedee, Sponsormanager Voetbal van de ING: ”Amateurclubs staan aan de basis van de maatschappelijke en sportieve rol van het Nederlandse voetbal. De verenigingen zijn heel belangrijk voor ontwikkeling van de jeugd, voor hun ouders en voor de wijken waar ze gevestigd zijn. Deze actie draagt aanzienlijk bij aan onze doelen als hoofdsponsor van de KNVB om het amateurvoetbal in Nederland te ondersteunen.”

Arne van den Berg, Director Concepts & Events 538 Groep: "Met deze samenwerking tussen ING, KNVB en 538 heeft 538 de mogelijkheid het partnership met de KNVB verder uit te dragen naar het amateurvoetbal. Met de zoektocht naar 'De Leukste Amateurclub van Nederland' willen we alle positieve kanten van het amateurvoetbal in Nederland benadrukken.”

 

Amateurvoetbal is de bakermat van het Nederlandse voetbal

Voetbal begint op de amateurclub. Als 5- of 6-jarige trap je daar voor 't eerst tegen een officiële wedstrijdbal. Amateurclubs zijn daarmee de bakermat van het Nederlandse voetbal. Daar wordt de liefde voor voetbal geboren, gekoesterd en gedeeld. Door spelers, scheidsrechters, barmannen, penningmeesters en natuurlijk supporters. Op alle ruim 3000 amateurclubs in Nederland komen mensen die voetbal een warm hart toedragen samen.

 

Maar er is één club waar de liefde voor het spelletje vanaf spat. En dát is de leukste amateurclub van Nederland. Samen met 538 is ING op zoek naar die club.

 

www.538.nl/leuksteamateurclub

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie