Instabridge: Nieuwe app biedt gratis wifi in de Randstad
20-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4829 | Tags:

Het Zweedse bedrijf Instabridge biedt toegang tot meer dan 300 wifi-hotspots in de Randstad. Hiermee kunnen zowel inwoners als toeristen wifi gebruiken, waar ze ook zijn. Door stijgende mobieledatakosten en abonnementen met een maximum aan datagebruik, bieden wifi-hotspots een uitkomst. Volgens een onderzoek van Cisco uit 2012 prefereert 80% van de gebruikers wifi boven 3G of LTE, om te browsen via hun smartphone.

 

“Het vinden en gebruiken van wifi is de laatste tien jaar niet veranderd. Met Instabridge willen we zorgen dat mensen makkelijker en vaker gebruik kunnen maken van kwalitatieve wifi-netwerken,” vertelt Niklas Agevik, CEO en mede-oprichter van Instabridge.

 

De Instabridge-app maakt het mogelijk om gratis wifi te gebruiken in honderden cafés en restaurants in de Randstad. De wifi-netwerken zijn al in de app geconfigureerd waardoor gebruikers niet eens een wachtwoord nodig hebben om in te loggen.

 

Instabridge maakt het ook makkelijk om privénetwerken te delen. Zo kun je bijvoorbeeld je thuis- of kantoornetwerk via Instabridge openstellen voor vrienden, collega’s of bezoekers.

 

"Wifi is tegenwoordig bijna overal beschikbaar, maar het gedoe eromheen beperkt het daadwerkelijke gebruik. Met Instabridge kan wifi worden gebruikt waar dit voorheen niet mogelijk was, zodat dataverbruik, accuduur en geld kunnen worden bespaard,” zegt Agevik.

 

http://instabridge.com

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instabridge.android

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie