Internationaal winkelketen JD SPORTS opent in Utrecht
24-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 13015 | Tags:

 

Het internationale JD heeft donderdag op spetterende wijze haar deuren geopend in Utrecht. JD is een van de grootste namen op de Britse High Street en levert naast het Verenigd Koninkrijk nu ook de rest van de wereld, de nieuwste en beste streetstyle trainers. Na het openen van elf winkels in Frankrijk en zes winkels in Spanje kon Nederland niet achterblijven. Dat JD met recht The King of Trainers genoemd kan worden, was duidelijk te zien aan de grote opkomst tijdens de opening. Alle schoenen liefhebbers uit Nederland hadden zich verzameld. Ook BN’ers als Jasmine Sendar en Robin Martens waren aanwezig om te proosten op de lancering van dit internationale trainer fenomeen. DJ’s Abstract en Mr. Wonder zorgde voor de tunes en de Alchemist & Pop’arazzi Dance Crew gaven een swingende show weg. 

 

JD Sports door heel Nederland

JD pakt ondanks de financiële crisis flink uit en wil dat iedere Nederlander de mogelijkheid heeft om exclusieve sportschoenen te bemachtigen.  Door heel Nederland worden in een mum van tijd  veertien winkels geopend. Op 20 juli geeft JD store in Breda een openingsfeest en op 17 augustus kan ook Eindhoven The King of Trainers  feestelijk verwelkomen.  Mis je kans dus niet, en zorg ervoor dat JD King of Trainers jouw eerstvolgende stop is als je op zoek bent naar een paar nieuwe, unieke schoenen.  Fans kunnen zich inschrijven voor de Win een Jaar Lang Trainers bij JD’ actie. De algemene voorwaarden zijn te vinden op www.jdsports.nl.

 

The King of Trainers 

JD’s titel ‘he King of trainers (trainer, het Engelse woord voor sportschoen) is te danken aan het feit dat JD de afgelopen 30 jaar Engeland voorzien heeft van de beste en meest exclusieve productlijnen. Doordat JD nauw samenwerkt met merken als Nike, Adidas en Puma hebben ze altijd de laatste en meest exclusieve modellen en kunnen ze hun klanten de beste producten garanderen voor de beste prijs.

 

Over JD Sports Fashion Plc

JD Sports Fashion Plc vormt al geruime tijd een Britse vooraanstaande modeketen en aanbieder van zowel sport als casual kleding van eigen merk en andere merken. Dit is hoofdzakelijk te danken aan  de groei van haar voornaamste merk, JD Sports.

 

Vandaag de dag heeft JD Group wereldwijd meer dan 900 winkels die zowel sport- als merkkleding verkopen. Het succes van de JD Group begon in 1981 met één John David Sports winkel in het Engelse Bury. Al snel hierna opende het beginnende keten in 1983 haar tweede winkel: Arndale Centre in Manchester.  Gedurende de jaren ’80 wist JD Group steeds meer naam te maken en opende steeds meer winkels, grotendeels in het noorden en de Midlands van Engeland. In Londen werd in Oxford Street de eerste winkel geopend in 1989.

 

JD Group speelde  optimaal in op de groei van internationale merken zoals; Adidas, Nike, Reebok en Puma. Ook omarmde het modeketen de trend dat sportkleding niet alleen maar tijdens het sporten zelf gedragen wordt.  Door de jaren heen heeft JD een sterke reputatie ontwikkeld; JD wordt gezien als leverancier van de beste en meest exclusieve producten. Hiernaast staat JD bij het publiek ook bekend als de meest innovatieve ‘visuele merchandiser’ op het gebied van sportkleding.

 

www.jdsports.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis